Tündéri gyereknap

10gyereknapSzélforgót, csillámporos díszeket, hurkapálca végén táncoló pillangót, gyöngyékszereket készítettek a gyerkőcök szombat délután a környei Művelődési Házban. Nagy volt a sürgésforgás, hiszen egy héttel a hivatalos gyermeknap előtt kínáltak igazán mesés programokat a legkisebbeknek a szervezők. A Vackor Bölcsőde és Óvoda munkatársai az idén is színes kézműves programokat állítottak össze a gyerekeknek, akik lelkesen készítették – hol szülői segítséggel, hol teljesen önálló fantáziával – a szebbnél szebb alkotásokat.

3gyereknapAz Agora Sárkovács Szakkör Jakab Erzsivel hatalmas agyagtömbbel érkezett Környére. A korongon tálkák, edénykék születtek Szandra segítségével. Az asztalnál pedig a díszítés és minden más gyúrható apróság készült. A bemutató foglalkozás nagy sikert aratott.

Hajmáné Kalocsai Éva a könyvtárban igazi klasszikus mesékkel várta a gyermekeket. A diavetítés azonban a szülőkből is előcsalta a nosztalgiázás kedvét és sorra kérték az emlékezetes meséket. Így Éva a gépbe fűzte és felolvasta az Öreg néne őzikéje történetét, mesélt a két bors ökröcskéről, de a tücsök és a hangya tanulságos életére is sokan voltak kíváncsiak.

A gyermeknapi programokon százhúsznál is több gyerkőc vett részt, bár a Művelődési Ház vezetőjével, Schweininger Ilonával nem vállalkoztunk a pontos számolásra, nagy volt a mozgolódás, mindenki megtalálta a neki tetsző programokat és a helyszín 7gyereknapbarátkozásra, fogócskázásra is kitűnő alkalmat kínált. A Hókirálynő meseszínpad mindeközben előadásra készült. Az időjárást megtréfálva a „Tavasztündér mosolya” című zenés mesejátékot adták elő sok kislány nagy örömére, akik be is öltöztek a tündéri jelmezekbe. Csillogó szemekkel, büszkén mutatták egymásnak a testfestésen varázsolt mintákat.

31gyereknap 1gyereknap 2gyereknap 4gyereknap 5gyereknap 6gyereknap 8gyereknap 9gyereknap 11gyereknap 12gyereknap 13gyereknap 14gyereknap 15gyereknap 16gyereknap 17gyereknap 18gyereknap 19gyereknap 20gyereknap 21gyereknap 22gyereknap 23gyereknap 24gyereknap 25gyereknap 26gyereknap 27gyereknap 28gyereknap 29gyereknap