Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A koronavírus pándémia miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma március 16-ai hatállyal – a többi között – soron kívül elrendelte az egészségügyi ellátás, Környe esetében a háziorvosi ellátás átszervezését oly módon, hogy a közvetlen betegellátásban (orvos/szakdolgozó/egyéb egészségügyi dolgozó-beteg közötti személyes találkozásban) csak 65 év alatti kollégák vegyenek részt, ezzel is védve a sérülékeny csoportnak tartott 65 év feletti kollégák életét és egészségét. Környe esetében a változás március 16-ától visszavonásig: a fertőzőbetegséggel érkező (láz, hőemelkedés, köhögés, torokfájás, hasmenés) beteg semmiképpen ne lépjen be az orvosi rendelőbe, hanem az orvosi konzultáció miatt a Szent Rókus rendelő esetében hívja a 473-093, az I. sz. háziorvosi rendelő esetében a 473-064-es telefonszámot.

A Szent Rókus rendelő betegei továbbra is Dr. Árendás Józsefhez fordulhatnak, amennyiben azonban a telefonos egyeztetés fertőzőgyanúval zárul, és a beteggel személyes kontaktus, azaz vizsgálat, illetve ellátás szükséges, őket indokolt esetben az I. sz. Rendelőben Dr. Bublovics Péter látja el.

Az orvosi rendelés első felében a háziorvosok csak a nem fertőző betegek ellátásáról gondoskodnak, a fertőző betegek ellátására telefonos egyeztetést követően a rendelési idő második felében kerül sor a fenti kitétellel.

A háziorvosi rendelőkben receptet elektronikusan írnak, receptigényt csak telefonon lehet leadni rendelési időben.

Az orvos szakmai szempontból nem sürgős vizsgálatokat és kezeléseket (tervezett kivizsgálás, régi leletek értékelése, jogosítványhosszabbítás, infúziós kezelés, stb.) a járvány idején nem végeznek a háziorvosok!

Megosztás