Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A tatabányai Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán zárlatot, és valamennyi járóbeteg-szakrendelés szüneteltetését rendelte el dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos. A határozat a tatabányai központi telephelyen működő egységeket érinti. Az intézkedés visszavonásig érvényes, addig változik az ellátási rend a tatabányai Szent Borbála Kórházban!

Akik jelenleg fekvőbeteg ellátásban részesülnek Tatabányán, gyógyulásukig ott is maradnak, csak negatív COVID teszttel engedik őket haza, vagy másik intézménybe, ha további (utó)kezelésre van szükségük. Új betegeket nem fogad a Szent Borbála Kórház. A mentők és a háziorvosok már az új rend szerint szállítják, illetve utalják a betegeket.

Az alábbi járóbeteg ellátási területek Tatán működnek a továbbiakban:

Tata, Hősök tere 2.: belgyógyászat, gasztroenterológia, diabetológia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat (terhes tanácsadás is), csecsemő- és gyermekgyógyászat, fül-orr-gégészet, audiológia, szemészet, bőr- és nemibeteg ellátás, neurológia, urológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat, kardiológia, gyógytorna

Tata, Almási utca 8.: ortopédia és gyógytorna

Tata, Fürdő utca 21.: orvosi laboratóriumi diagnosztika

A COVID-19 betegek ellátása (a fertőzéssel érintett lakosok vizsgálata és az igazolt betegek ellátása) esztergomi, tatabányai, oroszlányi járás települései, tehát Környe esetében is, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban történik.  

A szakorvosi javaslatok (emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított) érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időszakában és utána 90 napig, így azok megújítása miatt nem kell felkeresni a szakorvost!

Minden háziorvos értesítést kapott, így ők telefonon segítséget tudnak nyújtani az eligazodásban – melyik település melyik szakrendelése hol működik átmenetileg. Azok a szakorvosok, akik eddig is telefonon voltak elérhetők a tatabányai kórházban – pl. receptek írása – továbbra is ilyen módon végzik a rendelést. A Szent Borbála Kórház Kardiológia Osztálya telefonos és e-mailes konzultációs lehetőséget biztosít a COVID-19 járvány ideje alatt kardiológiai betegek részére munkanapokon 10.00-14.00 óra között a 06 30 654-0305-as telefonszámon, illetve írásban a kardinfo@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen.

JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁSOK HELYSZÍNEI KÖRNYE ESETÉBEN:

haematológia

Semmelweis Egyetem (1085 Budapest, Ülői út 26.)

 

nefrológia, érsebészet, traumatológia, CT diagnosztika, MRI diagnosztika, echokardiográfia, izotópdiagnosztika

Szent Imre Kórház (1115 Budapest, Tétényi út 12-16.)

 

allergológia és klinikai immunológia, idegsebészet, gyermekszemészet, csecsemő és gyermek fül-, orr-, gégegyógyászat, kézsebészet, dento-alveoláris sebészet, fogászati röntgen

Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő (1125 Budapest, Diós árok 1-3.

 

klinikai onkológia, menopauza és oszteoporózis rendelés, aneszteziológia

Vaszary Kolos Kórház Esztergom (2500 Esztergom, Petőfi S. u. 26-28.)

 

addiktológia

Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (1135 Budapest, Lehel u. 9.)

 

mammográfia

„Klinikus” Egészségügyi és Szolgáltató Bt. (2890 Tata, Komáromi u. 7.)

 

klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológia

Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet (2840 Oroszlány, Alkotmány u. 2.)

 

Megosztás