Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

költészet-napja_03Szikrázó napsütés, tíz forintért megvásárolható verseskötetek, szavalt és megzenésített versek vártak mindenkit szombaton a környei Művelődési Ház és a Községi Könyvtár hagyományteremtő Költészet Napi programján a Főtéren.

A szervezők előzetes felhívására pontosan nyolcvan darab verseskötet gyűlt össze, s várt az asztalokon arra, hogy új gazdájának lélekemelő perceket, órákat szerezzen. Volt, aki hagyatékból ajánlotta fel a köteteket, mások azt vették számba, mely kiadásokból található két példány is a polcokon, de sokan „bevallották”: a válogatás során elmerültek a költészet gyöngyszemeiben, emlékeikben, s végül egyetlen kötetüktől sem volt szívük megválni.

költészet-napja_10A program végére szépen gyűltek a tízforintosok a kalapokban, s a könyvek – olykor régóta keresett ritka kincsként – a kezekben, táskákban, de sokan egyszerűen csak megpihentek a ragyogó időben, hallgatták a verseket, s – József Attilát idézve – gondoltak a bolonddal…

A szervezők ezúton mondanak köszönetet a felajánlóknak a kötetekért, valamint a szavalatokért, közreműködésért Debity Gyulánénak, Tárkányi Károlynénak és Maticsné Szabó-Kovács Ágnesnek.

költészet-napja költészet-napja_02 költészet-napja_04 költészet-napja_05 költészet-napja_07 költészet-napja_08 költészet-napja_09 költészet-napja_11költészet-napja_12

Megosztás