Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

zenebona_44Bár az időjósok korábban meglebegtették a vasárnapi kedvezőtlen időjárás lehetőségét, ahogy tavaly, úgy idén is ragyogó napsütés várta a környei gyereknap résztvevőit a szabadtéri helyszíneken. Hiszen, ahogy már hagyományosnak mondható, nem csak a Művelődési Házban, de a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán is válogathattak a játékos elfoglaltságok között, a program zárásaként pedig a főteret vették birtokba.  

Tavaly is nagy sikert aratott és idén is lelkesen pózoltak kicsik és nagyok a Prézli Rézi élményfotózásán, amely ezúttal még a rosszcsontokból is angyalt varázsolt, s repített mindenkit egyesen New York felhőkarcolói közé.

gyereknap_49A könyvtári mesekuckóban folyamatosan pörgött a dia: egy-két apróságnak a sötétben szó szerint tátva maradt a szája a számára szokatlan, ámde mégis élvezetes mesevilágtól, ahová Hajmáné Kalocsai Éva kalauzolta a gyerkőcöket.

gyereknap_06A kézműves asztaloknál elmélyülten alkottak az óvodapedagógusok segítségével a fiúk, lányok: vágtak, ragasztottak, színeztek, gyöngyöztek, festettek. A lányok később leginkább a gyöngyös karláncukkal dicsekedtek, az „előrelátók” pedig büszkén viselték a maguk készítette napellenzőjüket, ami bizony jó szolgálatot tett a szikrázó napsütésben.

17 órától a főtéren a Zene-Bona Társulat interaktív gyermekműsora vette át a főszerepet, s aratott az ünnepeltek körében hatalmas sikert. Olyan zenebona_69népszerű mesék birodalmába repítették el a zene és mókás feladványok, játékok szárnyán a kicsiket, mint az Aladdin, a Kis hableány, a Hupikék Törpikék, a Ho-ho-ho horgász, s amikor a hangulat már a tetőfokára hágott, némi unszolást követően szülők, nagyszülők is ropták a kacsatáncot, hiszen minden felnőttben ott lapul az örök gyerek…

 

Megosztás