Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Míg júliusban, a sörfesztivál részeként rendezett felnőtt horgászversenyre nevezőknek csupán egyharmada dicsekedhetett azzal, hogy nem maradt üresen a szákja, addig a Környei Horgász Egyesület hagyományos gyermek versenyén, szombaton megduplázódott az arány. Azaz, a csemeték szépen „lepipálták” szüleiket.

A nemes versengésre 19-en érkeztek apuval, anyuval, vagy a nagyszülőkkel reggel a tó partjára, s ezúttal a gyengébbik nem erőfölénybe került, hiszen tíz leány és kilenc fiú bűvölte a vizet órákon keresztül, s várta a horgászszerencsét, ami tizenhármuknak kedvezett is. A legifjabb horgász 6, míg a legidősebb 14 éves volt, mégis felnőttekre jellemző komolysággal figyelték az úszót, készítették a csalikat, s várták a fogást, ami jellemzően egy-egy törpeharcsa személyében érkezett meg. A verseny lezárásakor, a mérlegelés ideje alatt pedig két-három fiatalember szintén a felnőttekhez hasonlóan nézegette a bírák padján és mellette felsorakoztatott értékes ajándékokat, abban bízva, hogy ők lehetnek azok a jutalmazottak, akik hazavihetik.

A horgászszerencse ezúttal Bódi Bencének kedvezett leginkább, akinek összességében 1 kilónyi hal akadt a horgára, így a két legértékesebb horgászbot közül ő választhatta ki, melyikkel szeretne mostantól „vadászni” a halakra. A második helyezettnek, Kugler Milánnak sem volt oka bánkódásra, hisz ő is egy minőségi horgászbottal, a képzeletbeli dobogó harmadik helyén végző Alapi Krisztán pedig egy orsóval zárta a versenyt, s mellettük még további öt nevezőnek nyújtott át különböző horgászfelszereléseket, összességében 40 ezer forintnyi értékű ajándékot Török Mihály egyesületi elnök. Zárásként a szervezők azt is megállapíthatták, hogy az ifjú hölgyek is szépen helytálltak, hiszen a díjazott első nyolc helyezés közül négyet szereztek meg. Negyedik lett Reichnach Fanni, ötödik Fóthi Norbert, hatodik Daróczi Vivien, hetedik Aszalós Réka és nyolcadik Fóthi Lora.

Megosztás