Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

dsc06452Hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot avatott csütörtökön a Trans-Sped Kft., amely közel egymilliárd forintos zöld mezős beruházás keretében, kevesebb, mint 1 év alatt épült fel a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. A debreceni székhelyű, magyar tulajdonú logisztikai szolgáltató cég országosan több mint 700, a térségben közel 200 főt alkalmaz. A most felavatott raktárcsarnokkal összefüggésben a vállalatnál helyben dolgozók létszáma várhatóan 30 %-kal növekszik.

Az elkészült raktárcsarnokot a Trans-Sped Kft. az AGC Glass Hungary Kft.-vel kötött hosszú távú raktározási és szolgáltatási szerződésben felmerült ügyféligényre reagálva építtette meg. A két vállalat együttműködése 9 évvel ezelőtt indult, amely mára stratégiai együttműködéssé nőtte ki magát. A felépült raktárcsarnoknak köszönhetően az AGC képessé lesz helyi gyárát néhány százméteres távolságból ellátni, így lehetővé válik a rugalmas alapanyag ellátás.

– A Trans-Sped Csoport számára kiemelkedő eredmény, hogy magyar logisztikai szolgáltatóként egy multinacionális autóipari cég stratégiai partnere lehet. A vállalat a csarnoképítésre, mint a jövőbeni lokális beruházások első lépésére tekint, hiszen a vásárolt terület lehetővé teszi a további fejlesztések megvalósítását is – nyilatkozta Bátki Sándor, a Trans-Sped Kft. ügyvezető igazgató helyettese a megnyitó ünnepségen.

A két cég együttműködése a fuvarozás területén is folytatódik: az AGC síküvegének tárolásán felül annak szállítását is magyar vállalkozások fogják bonyolítani az idei év júniusától, ami havonta több mint 400 kamiont jelent, és ennek több mint felét a Trans-Sped Kft. fogja biztosítani.

Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Kft. ügyvezetője kiemelte azt a többoldalú bizalmat, mely a beruházás megvalósítását lehetővé tette: ahhoz, hogy az új raktárcsarnok elkészülhessen hatékony összefogásra volt szükség. Az eredményhez kellett a helyi vezetés értékítélete, a banki háttér, a kivitelezők profizmusa és gyorsasága, a Trans-Sped kollégáinak folyamatos támogatása, valamint a város és a hatóságok részéről kapott bizalom. Ezek mind hozzájárultak a sikerhez és ahhoz, hogy a jövőben további fejlesztéseket valósítson meg a vállalat a térségben.

dsc06393A 2008-as válság sajnos mély nyomokat hagyott a gazdasági életben, ebben az ipari parkban azonban, köszönhetően valamennyi szereplőnek, azóta is töretlen a fejlődés. Az eltelt években nem csupán új vállalkozások választották beruházásaik helyszínéül, hanem meglévők határoztak további bővítésekről, fejlesztésekről, igazolva, hogy itt biztosított számukra a fejlődésükhöz elengedhetetlen kedvező gazdasági környezetet. És ezt igazolja a mai alkalom is, hiszen a Trans-Sped Kft. érkezésével nemcsak egy új cég idetelepülését köszönthetjük, hanem azt az örömteli tényt is, hogy beruházásuk megvalósítását egy már itt működő, az AGC Glass Hungary Kft. fejlődése tette kívánatossá – hangzott el az eseményen Beke Lászlótól. Környe polgármestere a társaság eddig is megtapasztalt társadalmi szerepvállalása kapcsán kiemelte: az erősebb kötődés révén várható ezen tevékenységük továbberősödése Környén és Tatabányán, hiszen sokkal szorosabbá és személyesebbé válik a kapcsolat a Trans-Sped Kft. és a két település között.

A Trans-Sped Cégcsoport 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. Országos szállítmányozási irodahálózattal, csaknem kétszáz közúti gépjárművel, valamint a most megépült raktárcsarnokkal együtt 180 ezer négyzetmétert meghaladó raktárkapacitással, és több mint hétszáz logisztikai szakemberrel áll a megbízók rendelkezésére.

Az AGC Glass Hungary Kft. autóipari beszállítóként személygépkocsikhoz gyárt oldal és hátsó üveget, valamint napfénytetőt a világ legnagyobb autógyárai számára. Termékeik 93 százalékát exportálják, a többi a győri Audihoz, a kecskeméti Mercedeshez és az esztergomi Suzukihoz kerül.

Megosztás