Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az új tanévtől már 10 interaktív tábla segíti a diákok oktatását az általános iskolában, ahol a korábbi évek minimális csökkenése után ismét emelkedik a gyerekek létszáma. Idén 31-en ballagnak el az intézményből, a tervekben viszont 40 elsős érkezése szerepel.

Szeptembertől már 10 interaktív tábla segíti a diákok oktatását a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, miután az önkormányzat majdnem 12 millió forintot nyert el az iskola informatikai fejlesztésére.

Az eszközök egyébként nem jelentenek majd újdonságot a tanulók, s pedagógusok számára, hiszen az önkormányzat beruházásában tavaly és tavalyelőtt már vásároltak két táblát, ezeket a matematika és a német teremben használják. Trézlné Staudinger Csilla igazgató úgy tapasztalja, hogy az eszközöket mindannyian nagyon szeretik, ezért külön öröm, hogy az új tanévtől nagyon sok szaktanterembe jut majd egy-egy interaktív szett, s mellé 22 számítógépet is kap az iskola.

De az igazgatónő azt is elégedetten nyugtázhatja, hogy a korábbi évek minimális csökkenése után ismét emelkedik a gyerekek létszáma. Az intézményben jelenleg 289 diákot oktatnak, s nemcsak helyből, de a környező településekről is érkeznek. A tanulók fele választja a művészeti tagozatok közül a grafika, szín- és bábjáték, vagy néptánc tanszakot. Idén 31-en ballagnak el az intézményből, a tervekben viszont 40 elsős érkezése szerepel, s az alsósok száma már most meghaladja a felsősökét.

Az eltelt napokban meg is töltötték az iskolát az érdeklődő szülők, akiknek nyílt napok és órák keretei között mutatták be a 2008-ban „Kiválóra minősített művészetoktatási intézmény” címet viselő iskolát, az abban folyó oktatási-nevelési tevékenységet.

Közben pedig nem csak a közelgő beiratkozás miatt vált a szokásosnál is nyüzsgőbbé az élet, hiszen a diákok, pedagógusok készülnek a jövő héten induló Kisfaludy napokra, melynek első állomása a 15-én, 17 órakor kezdődő koszorúzás, majd este 6 órától a hagyományos gálaműsor lesz. A programsorozatban szerepel rendhagyó tanítási nap, kistérségi tanulmányi verseny, a záró sportnap keretében pedig a szellem után a diákok testét mozgatják meg jó alaposan.

Megosztás