Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

16gyhorgászverseny24 gyerkőc telepedett ki szombat reggel a környei tó partjára, hogy önállóan, vagy apu, anyu segítségével részt vegyen a Horgász Egyesület által meghirdetett horgászversenyen. A mezőny legfiatalabbja még óvodáskorú volt. A szervezők örömére 11-en képviselték a gyengébb nemet, s mint az eredményhirdetéskor kiderült, nem is akárhogyan.

Nagyjából 15 esztendős múltra tekint vissza, hogy a Környei Horgász Egyesület évi egy alkalommal gyermek tagjait is versenyezni hívja, ami nem is csoda, hiszen számuk már meghaladja a félszázat, s a kicsik is ugyanolyan lelkesedéssel bűvölik a vizet, mint a felnőttek. A szülői segítség legfeljebb a csali elhelyezéséhez kél el, vagy a kifogott halacska levételéhez a horogról a következő „női” használati utasítással: de úgy apu, hogy ne fájjon a szája!

Szombaton ragyogó napsütés kísérte a versenyt az irigylésre méltó környezetben, s bár akadt olyan gyerkőc, akinek a neve mellé nem került adat a mérlegelés során, senki sem maradt ajándék nélkül, hiszen a FISCH Kft. jóvoltából valamennyi nevező egy-egy zseb pecát és egy kg. etetőanyagot vihetett haza, míg a három legeredményesebb versenyző értékes horgászbotot, a 4-5. helyezett pedig orsót.

15gyhorgászversenyAz eredményhirdetés során végül dr. Beke Ernő, az egyesület elnökhelyettese három ifjú hölgynek és két fiatalembernek gratulált, kiemelve, hogy valamennyien 1 kiló felett teljesítettek. Az első helyezettnek járó ajándékot is egy hölgy, Virga Kira nyerte el 224 dkg összteljesítményével. Mögötte végzett 120 dekával Takács Bence, s a többi helyezést szinte valóban csak hajszálak, vagy inkább stílszerűen egy-egy törpeharcsa választotta el egymástól, hiszen a harmadik Soós Lili Zsófi 110 dekányi halat fogott ki, a negyedik Horthy Ákos (108) csupán két, az ötödik Reichnach Fanni (103) pedig hét dekával kevesebbet.

1gyhorgászverseny 2gyhorgászverseny 3gyhorgászverseny 4gyhorgászverseny 5gyhorgászverseny 6gyhorgászverseny 7gyhorgászverseny 8gyhorgászverseny 9gyhorgászverseny 10gyhorgászverseny 11gyhorgászverseny 12gyhorgászverseny 13gyhorgászverseny14gyhorgászverseny

 

 

Megosztás