Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Magyar Országos Horgász Szövetség fő támogatásával, valamint a Fisch Kft. Tatabánya és a környei önkormányzat támogatásával rendezett a gyermek tagjai részére horgászversenyt szeptember 12-én a Környei Horgász Egyesület. A rendezvényt és a horgászatnak hódoló utánpótlást igencsak a kegyeibe fogadta az időjárás, hiszen míg júliusban a felnőttek zuhogó esőben mérették meg magukat, a gyerekek versenynapját ragyogó napsütés kísérte.

A 36 nevezőt két korcsoportra osztva díjazták, mindkettőben az első 6 helyezettet, így pontosan a harmaduk vehetett át serleget és értékes horgászfelszerelést az eredményhirdetéskor, s ahogy már lenni szokott, a legkisebbeknél bizony el is kélt a szülői segítség. A 4 órás verseny alatt 13 apróságot elkerült a horgászszerencse, a többiek összességében 22 kiló 83 dekát mérlegeltek, az idősebbek, a 10-14 év közöttiek díjazottjai ennek több mint a felét, 14 kiló 29 dekát fogtak ki.

A tíz év alattiak között 23 dekával végzett a hatodik helyen Keszler Dominik, 30 dekával ötödik lett Mák Zsombor, 47 dekával negyedik Hódos Edina, 52 dekával harmadik Juhász Gergely, 1 kiló 7 dekával második Szabó Mátyás, az első helyezettnek járó ajándékot pedig Török Mihály elnöktől a mindössze 6 esztendős Jeszenovics Balázs vehette át, aki 1 kiló 18 dekát mérlegelt.

A „nagyok” korcsoportjában 1 kiló 26 dekával a hatodik helyet szerezte meg Fehér Márk, 1 kiló 60 dekával lett az ötödik Jeszenovics Róbert, 1 kiló 85 dekával negyedik Hartman Ákos Balázs. Izgalmasnak bizonyult a 2.-3. hely eldöntése, hiszen Csík András és Mikulinszki Dániel neve mellé is 2 kiló 20 dekás eredmény került, így végül a nagyobb hal döntött Dani javára, tehát ő léphetett a képzeletbeli dobogó második fokára. Az első helyezéshez viszont kétség sem férhetett: a 11 éves Hamburger Istvánt már a mérlegeléskor megtapsolták a társai és a felnőttek, hiszen a törpeharcsáknak, kárászoknak, dévérkeszegeknek köszönhető 5 kiló 18 dekás eredménye messze kiemelkedett a mezőnyből.

Megosztás