Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

margitneni-90_04Gyermeke, unokája, dédunokái és szeretteik köszöntötték hétfőn a környebányai Közösségi Házban a 90 esztendős Nagy Istvánnét, Margit nénit, a jókívánságokhoz Beke László polgármester a falu, Svétecz László önkormányzati képviselő és Bozó Kucskár Anikó a községrész lakói nevében csatlakozott.

Margit néni 1927. január 30-án született Csongrádon egy háromgyermekes család legidősebb nővéreként. Kisgyermekként libapásztorkodott, idősebb korában úri házaknál cselédként dolgozott. Fiatal nőként a jobb lét reményében költözött az Alföldről Budapestre, ahol a Vasútnál helyezkedett el jegykezelőként. 1954-ben ismerte meg Pista bácsit, majd Körtvélyespusztára költözött, onnan pedig 1962-ben, immáron ifjú asszonyként Várgesztesen telepedett le férjével. Az útjuk az 1970-es években Vértessomlóra vezetett, 22 esztendővel ezelőtt pedig Környebányára, ahol azóta is köztiszteletben állnak, megbecsülésnek örvendenek.

margitneni-90Az évtizedek alatt három gyermekük, öt unokájuk és hat dédunokájuk született. Legidősebb fiúkat már elveszítették, lányuk Csongrádon él, ám középső fiúk és családja szintén Környebányán lelt otthonra, így – ahogy a polgármester jókívánságában is elhangzott – mindig van valaki, aki a hétköznapokon is bekopogtat, segít, megszínesíti a mindennapjaikat.

Margit néni hallása sajnos mára megromlott és az időskori feledékenység sem kíméli, ám jó egészségnek örvend, s a 87. életévében járó, a főzéshez is értő Pista bácsi ma is szeretettel gondoskodik róla, vezeti a háztartást, s látja el a ház körüli teendőket.

Megosztás