Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Felelős közlekedésre hívja fel a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét Húsvét kapcsán a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A közlekedésre vonatkozó szabályok betartásával elkerülhetők az akár még tragédiát is eredményezhető balesetek.

Húsvéthoz kapcsolódóan a Rendőrség az elmúlt évek hagyományait követve fokozottan ellenőrzi a gépjárművek vezetőit. A Húsvéti családlátogatások, locsolkodások idején megszokott, hogy lecsúszik egy-két pohár alkohol az állampolgárok torkán, hazánkban viszont a törvény már a minimális alkoholos befolyásoltság alatti járművezetést is szigorúan bünteti.

Tavaly a Húsvéti hosszúhétvégén számos ittas járművezetővel szemben kellett intézkedni, érdekesség volt azonban, hogy többségük kerékpáros volt, ezért a bicikliseket most is arra figyelmezteti a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy a közúti közlekedés szabályai rájuk is vonatkoznak.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az ittas járművezetők mellett természetesen más szabálysértővel szemben is fellépnek majd. Így például nem hagyják csekk nélkül a gyorshajtókat, a vezetés közben telefonálókat és azokat sem, akik nem használták a passzív biztonsági eszközöket.

A közutakon a szokásosnál nagyobb forgalom várható a hosszú hétvégén. Sokan utaznak el hozzátartozóikhoz. Az ünnepre és az azt megelőző napokra a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is felkészült.

KEM RFK

 

Megosztás