Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei általános iskola hagyományosan áprilisban tartja a Kisfaludy-napot, amelyen a névadó Kisfaludy Mihályról emlékeznek meg. Az idei emléknapot április 11-én tartották, a műsort a 3. évfolyamos tanulók adták elő az intézmény udvarán, versekkel is tisztelegve Kisfaludy Mihály, az egyik legősibb magyar család leszármazottja előtt.

Tanítói pályáját a mi falunkban, Környén kezdte 1878. október 1-jén. 1903-ban kinevezték a környei iskola igazgatójának. 1926. augusztus 31-ig, nyugdíjazásáig Környén tanított. Tanítói tevékenysége során bevezette a magyar nyelvű oktatást; órái mindig kétnyelvűek voltak, magyar és német nyelven folyt a tanítás. Tevékeny részt vállalt a Hangya Szövetkezet alapításában és működtetésében. Kezdeményezője volt a bánhidai Turul-emlékmű felállításának. Kisfaludy ösztönzésére Környén is állítottak ezredéves emléket a római katolikus templom mellé – hangzott el a műsorban, majd a harmadikosok Kisfaludy Mihály sírjánál is fejet hajtottak.

Az ünnepség keretében adták át az iskolai helyesírási verseny és a QR-kódfejtő játék díjazottjainak a jutalmakat.

A helyesírási verseny eredménye

5. ÉVFOLYAM:

1. helyezett: Tisch Adrienn

2. helyezett: Borbély Anita

3. helyezett: Juhász Enikő

6. ÉVFOLYAM:

1. helyezett: Hartman Ákos Balázs

2. helyezett: Riezing Réka

3. helyezett: Vida Szabolcs

7. ÉVFOLYAM:

1. helyezett: Lein Liliána Réka

2. helyezett: Kiss Hanna

3. helyezett: Somogyi Boglárka Anita

8. ÉVFOLYAM:

1. helyezett: Kaszap-Nagy Emma

2. helyezett: Sayah Hani

3. helyezett: Bognár Lilla Viktória

Maticsné Szabó-Kovács Ágnes április 6-án QR kódfejtő játékra hívta a gyerekeket. Az órák közti szünetekben a folyosón és az udvaron elrejtett QR kódokat kellett megkeresni, és a telefonokon lévő kódolvasóval megnyitni, a rejtvényt megfejteni. A játékban 23 csapat vett részt 70 diákkal, hibátlanul 4 csapat (14 gyerek) oldotta meg a feladatot, az ünnepségen őket is jutalmazták. A sikeresen teljesítő diákok: Reinhardt Janka és Zsöllei Barna (8.b), Flór Zalán, Matics Bálint, Bacher András, Goldschmidt Gergely, Szilbereki Máté (6.a), Nagy Bíborka, Riezing Réka, Kolozsvári Bíborka, Koródi Lili, Balogh Lili, Marosi Diána (6.a) és Szekeres Katalin (6.a), aki egyedül teljesítette a feladatsort.

A szünet előtti utolsó tanítási nap délelőttjén a gyerekek korcsoportonként műveltségi vetélkedőn vettek részt, az eredményhirdetést a tavaszi pihenő után tartják meg az iskolában.

Az idei ünnepségre megújult a Kisfaludy-díjazottak emlékfala is, az április 11-ei megemlékezés zárásaként az intézmény igazgatója, Magyarits Katalin és a Diákönkormányzat képviselői helyezték el a kegyelet koszorúját a névadó emléktáblájánál.

Megosztás