Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Vackor Óvoda és Bölcsőde kollektíváját, köztük a nyugalmazott munkatársakat is köszöntötte június 9-én Pedagógusnap alkalmából a Közösségi és Tájházban Beke László polgármester az önkormányzat, valamint a két intézmény Szülői Munkaközössége nevében.

Községünkben immáron 13 esztendeje hagyomány, hogy Pedagógusnap alkalmából az önkormányzat a szülői munkaközösségekkel közösen köszönti a két intézmény kollektíváját, nyugalmazott és technikai munkatársait, egyszóval mindenkit, aki a faluban részt vesz, vagy egykor részt vett az oktató, nevelő munkában.

Az elmúlt két évben elmaradt a közös ünneplés, idén pedig az égiek nem voltak túl kegyesek a rendezvényhez, de a viszontlátás öröme feledtette a zord időjárást.

Az üstökben illatozó 75 csülök körül ezúttal is Pákozdi Ferenc alpolgármester és Török Mihály képviselő szorgoskodott, s miközben ők most is szívüket-lelküket beleadva ízesítették a hagyományos menüt, az ünnepségen a Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport, valamint Papp Flóra és Laczó Mira vette át a főszerepet: körjátékkal, tánccal, énekekkel ajándékozták meg az ünnepelteket.

A tanár híddá feszül s biztatja tanítványait, keljenek át rajta; majd miután megkönnyítette számukra az átjutást, boldogan összeroskad, arra buzdítva őket, hogy maguk építsenek hidakat. Nikosz Kazantzakisz idézete olvasható azon az emléklapon, melyet Pedagógusnap alkalmából nyújtott át Beke László polgármester a falu képviselő-testülete nevében a két kollektíva részére, kiegészítve azzal a gondolattal, hogy az „összeroskad” kifejezés ezúttal egy örömteli érzést jelenít meg, s köszönetét fejezve ki valamennyiük áldozatos oktató, nevelő munkájáért, az elhivatottságukért.

Megosztás