Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tizenkét jubiláló, köztük egy 60-szoros véradót is köszöntöttek Környén május 15-én, a Vöröskereszt helyi szervezetének ünnepségén, melyet Maklári Éva, a tatabányai alapszervezet területi vezetője is megtisztelt jelenlétével. A Művelődési Házban, a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett ünnepség kezdetén Bozó Kucskár Anikó és Bolemányi Magdolna pünkösdi népdalokkal ajándékozta meg a jelenlévőket, majd Eisenbart Győzőné, a házigazdák elnöke elevenítette fel a nemzetközi szervezet 1863-as megalapításának előzményeit, valamint a Magyar Vöröskereszt majdnem 140 esztendővel ezelőtt megfogalmazott célkitűzéseit, az azóta elért eredményeket.

Az elnök a feladatok közül a véradások szervezését emelte ki, amely Környén Kissné Ágoston Évának köszönhetően évek óta nagyon sikeres. Örömteli tényként elhangzott, hogy a visszatérő donorok mellett folyamatosan érkeznek elsőalkalmas véradók is, az önzetlenül nyújtott segítségért az elnök Náhóczki János soraival mondott valamennyi környei önkéntes véradó számára köszönetet: …magadnak légy hálás, hogy segítettél élni, reményteleneknek életet remélni. Nem lettél ünnepelt, magam is belátom, de új életet adtál, s ember vagy barátom!

Az eseményen mégis ünnepeltté váltak a donorok, bár a jubilálók közül sajnos többen nem vettek részt a programon. Kissné Ágoston Éva az emléklapok, ajándékok átadása előtt örömét fejezte ki, hogy nagyon sok családnál szülőről gyermekre öröklődik az önkéntesség, így a köszöntött véradók között is gratulálhatott férjnek, feleségnek, apának, fiának, apának, lányának.

A legtöbbször, hatvan alkalommal Karnuts Attila nyújtotta karját, harmincszoros véradásáért Bíró Józsefet és Tremmel Józsefet, huszonötszörös jubilálóként Barta Gizellát, Bíróné Mészáros Veronikát, Varga Pétert és Végh Dezsőt köszöntötte Kissné Ágoston Éva. 20-szor adott vért Soós Róbert, 10 alkalommal Smalkovics Béla, Soós Melinda, Vadas Dominik és Vanya László.

Megosztás