Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Utolsó alkalommal szólalt meg június 15-én a csengőszó a 47 végzős diák számára a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Művészeti Iskolában. A ballagó fiatalok Sárosiné Rácz Gabriella és Viskovics Andrea osztályfőnökökkel utoljára sétálták körbe a virágoktól pompázó folyosókat, termeket. Mosolyogva, könnyezve búcsúztak általános iskolás éveiktől, pedagógusaiktól, társaiktól, barátaiktól. A végzősök – folytatva a tavaly elindított hagyományt – pár nappal korábban egy-egy fát ültettek el a Tatabánya irányába vezető kerékpárút mentén, ahol a fasor a Kisfaludy nevet viseli.

Ma számotokra véget érnek az általános iskolás évek. A következő tanévben mindannyian új közösségbe kerültök, melyet nagyon vártok ugyan, de egy kis félelem is lehet bennetek. Kívánom Nektek, hogy új közösségetek is hasonlóan jó legyen, de amit most magatok mögött hagytok, sose felejtsétek el! Vannak köztetek, akik nagyon szeretnék az időt siettetni, s felnőtt életet élni. De ne rohanjatok! Az élet megvár! Vigyázzatok fiatalságotokra, szépségetekre, adjatok időt saját magatok és a világ megismerésére! – fogalmazott beszédében Horti Károlyné, aki a diákoktól azt kérte, hogy gondoljanak a szüleikre, akik segítették, biztatták, bátorították őket. Kevesebb szebb ajándék lehet egy családnak, mint látni felnőni gyermekét, látni azt, hogy eljutott valahova, és tudni azt, hogy mindaz a sok szeretet, szigor, odaadás nem volt hiábavaló, megérte! – hangzott el az igazgatóhelyettestől.

Az intézményben minden tanév végén, ballagáskor jutalmazzák azokat a 8. osztályos tanulókat, akik tanulmányi munkájukban, illetve a sportban kiemelkedő eredményeket értek el. Az iskola egyik rangos elismerésében, a Kisfaludy díjban Riezing Csongor részesült. Csongor 8 éven át kitűnő tanuló volt. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott felső tagozaton német nyelvből, biológiából és informatikából. Az iskolát gyakran képviselte kiváló eredménnyel történelem, informatika és német tanulmányi versenyeken. Tagja volt a megyei döntőbe jutott Vigyázz, kész, pénz pénzügyi verseny csapatának is. Országos madarász verseny jutalmazottjaként 1 hetes táborban vett részt. Kiemelkedő eredményei ellenére is megmaradt ugyanannak a kedves, segítőkész fiatalembernek, akinek kisgyermekként megismerhették a pedagógusok. Tudását osztálytársai is elismerik, felnéznek rá. Szívesen segíti társait. Az osztályközösség aktív tagja.

A „Jó tanuló, jó sportoló” elismerésben Borbély Sándor részesült, aki hetedikben érkezett az iskolába. Hamar beilleszkedett az osztályba, magatartása és szorgalma példamutató.  Tanulmányi eredménye kitűnő, biológia, kémia, informatika és testnevelés tárgyakból tantárgyi kitűnő szerepel a bizonyítványában. Elkötelezett sportoló: az U15-ös Vízilabda Válogatott tagja. A ballagás időpontjában Montenegróban, egy nemzetközi vízilabda tornán vett részt, amely része a 6 hetes EB-re való felkészülésnek, ezért a díjat édesanyja, Borbélyné Grebely Éva vette át.

Az iskola Művészeti díját egy sokoldalú „művészpalánta”, Végh Viktória érdemelte ki. Ő óvodás kora óta aktív tagja a néptánc tanszaknak, a helyi rendezvények állandó szereplője. Az osztály közösségének szíve-lelke, motorja, szervezője, irányítója. Tagja a Kadarka színjátszó csoportnak is.

Nevelőtestületi dicséretben részesült Köpe Adrienn, akinek a tanulmányi eredménye nyolc éve kitűnő, tantárgyi kitűnőt 7 tárgyból szerzett. Magatartása és szorgalma is példamutató, feladatait mindig határidőre és kifogástalan minőségben készíti el. Kedves személyiség, társaival együttműködő, szívesen dolgozik a közösségért. A hátrányosabb helyzetű társait pártfogolja. Szabadidejében rendszeresen sportol.

Szintén nevelőtestületi dicséretet vehetett át Köpe András, akinek kitűnő a tanulmányi eredménye, tantárgyi kitűnőt 6 tantárgyból szerzett. A történelem csapatversenyeken eredményesen képviselte az iskolát, magatartása és szorgalma példamutató. Szabadidejében szívesen olvas, rendszeresen sportol, teniszezik. Társaival együttműködő, igen aktív a közösségi munkában.

Salamon Zsuzsanna 2 éve csatlakozott az iskolához, mégis kiérdemelte a nevelőtestületi dicséretet. Kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhet, angol nyelv, kémia és ének-zene tantárgyakból megérdemelten kapott kitűnő minősítést. Példamutató magatartásával, személyiségével, segítőkészségével, közösségi munkájával emelkedik ki társai közül.

Az intézményben idén megalapították „Az Évfolyam Tanulója Díjat”, melyet a végzősök közül Köpe Adrienn vehetett át.

Jutalomban részesült példamutató magatartásáért, jeles tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért Pulai Boglárka Andrea, példamutató magatartásáért, jó tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért Grega Nikoletta, Horváth Kristóf, Matics Gergely Zoltán, példamutató szorgalmáért és az Olvasni jó! versenyen való eredményes szerepléséért Troll Viktória Ágnes, a Lego-robot szakkörön nyújtott lelkes, kitartó munkájáért Matics Gergely Zoltán és Riezing Csongor, 8 éven át tartó közösségi munkájáért Skrinyár Zsófia, a néptánc tanszakon végzett kiemelkedő munkájáért Lelkes Petra.

Több éves kitartó csapatmunkájáért és kiemelkedő teljesítményéért a Környe SE vezetője dicséretben részesítette Balaskó Patrikot és Kohl Dánielt, az egyesület labdarúgóedzője pedig kiemelkedő teljesítményéért, a bajnokságban elért jó helyezéséért Nagy Miksa Tamást.

Az AIRNERGY FC női futballcsapatban elért eredményekért, az osztályközösségért végzett munkájáért Horváth Leonetta, Horthy Ákos 8 éve tartó kiváló sportteljesítményéért, közösségi munkájáért vehetett át elismerést. Ákos az iskolában töltött évei alatt lépésről lépésre érte el a párszáz méteres távoktól a 30 km feletti versenyeken való részvételt. Eredményesen szerepelt az iskolai atlétikai versenyeken, számos nemzetközi és hazai, többnyire felnőtteknek hirdetett akadály- és futóversenyeken. Többször is dobogós helyen végzett. A futás mellett ebben a tanévben egyesületi keretek között kézilabdázott is.

A szülői közösségben nyolc éven át végzett áldozatos munkája elismeréseként Tromposch Ágnes, a Szülői Munkaközösség elnöke Sabjánné Menyhárt Piroskának, Csánki Krisztinának, Balaskóné Becker Anikónak, Skrinyárné Varga Melindának, Vadas Renátának, Wiszt Mártának és Matics Olivérnek nyújtott át emléklapot és a köszönet virágait.

Megosztás