Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ünnepelni gyűltünk össze. Emlékezni egy régi márciusra. Emlékezni sorsfordító idők nagy alakjaira. Tanuló: Feldíszítve már az ország. Mindenütt piros, fehér, zöld zászlók lengenek. A kabátok hajtókáján a forradalom szent jelképe: a kokárda. Álljunk meg mi is egy pillanatra. Idézzük fel 1848. március 15-e dicsőséges, nagy napját. Március 14-én a Kisfaludy Mihály Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjai tisztelegtek emlékműsorukkal az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt a Művelődési Házban.

A diákok költeményekkel, prózával elevenítették meg a nevezetes nap eseményeit, valamint azokat a nemes célokat, amelyek minden polgári jogállam alappillérei kell, hogy legyenek. Magyarnak lenni: tudod mit jelent? – hangzott el Sajó Sándor alkotásában a kérdés, s a válasz, melyet nála szebben talán nem is fogalmazott meg költő: büszke gyönyörűség! Magyarnak lenni nagy szent akarat, mely itt reszket a Kárpátok alatt…

A műsorban piros, fehér, zöld színű szalagok keltek életre Brams Magyar táncok című művére a hetedikes lányok előadása során, az iskola énekkara pedig lelkesítő toborzós dalokkal idézte a 171 évvel ezelőtt felizzó, s egyre lángolóbb forradalmi hevületet.

A diákokat Kollárné Paragi Éva és Magyarits Katalin osztályfőnök, Szarka Katalin és Pulayné Fekete Magdolna készítette fel.

Megosztás