Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ha nem ismerném az Annus nénit, nem tudnám, hogy ki ünnepli itt a kilencvenedik születésnapját? – jegyezte meg mosolyogva október 13-án Beke László polgármester, amikor az önkormányzat és a falu közössége nevében köszöntötte Pankotai Mihályné anyakönyvvezetővel Karnuts Józsefnét. Már az ünnepi összejövetel kezdetén is érződött, Annus néni valóban évtizedeket tagadhatna le, határozottsága sem kopott meg az évek során, hiszen amikor az „ültetés” kapcsán elhangzott a kérdés, hogy ki itt a főnök, azonnal érkezett a válasz: hát az Annus néni! Ő pedig rendkívül kedvesen, pillanatok alatt mindenkit a „helyére varázsolt” a népes családban, majd velük együtt meghatottan, kicsit elfogódottan fogadta a polgármesteri köszöntést.

Annus néni 1929. október 8-án született második gyermekként, szülei szerény, szorgalmas, dolgos emberek voltak. 1951 novemberében kötött házasságot Karnuts Józseffel, akivel majdnem 50 évig éltek együtt, harmonikus, boldog házasságban. Családi életük akkor kapott igazán értelmet, amikor megszülettek gyermekeik: 1953-ban Gizike és 1960-ban Ani. Imádott lányai hat gyönyörű unokával, Tamással, Ferenccel, Orsolyával, Balázzsal, Mariannal és Livikével ajándékozták meg, ők pedig a drága dédunokákkal, Kingával, Benedekkel, Ádámmal, Liával, Erzsébettel, Bercellel és Borókával.

Annus néni a mai napig igen aktív, rendszeresen főz, ellátja magát. Mindene a virágoskert, a benne való ténykedés, nem szólva az állatairól, akiket nagy odaadással gondoz.

A saját otthon megteremtésének gondja, gyermekeik érkezésének öröme, az átvirrasztott éjszakák, az egészségükért való aggódás. Első lépéseik, első szavaik feletti öröm, az iskoláztatás, a nevelés gondjai, szép felelőssége és boldogsága. Gyermekeik felnőtté érése, első munkanapjuk, családalapításuk, majd az unokák megszületése. Kedves mosolyuk, ragaszkodásuk, kis csínyeik, hízelgéseik. Mennyi szép emlék, mind-mind harmonikus életének gazdagságának, tartalmasságának bizonyítéka… – köszöntötte a polgármester, szerettei, barátai, ismerősei és a falu nevében is azt kívánva Annus néni számára, hogy boldogságban, egészségben legyen gazdag, s kapjon meg mindent, amit az élet még megadhat!

Megosztás