Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

farsang-bohóc_02Február utolsó napján fergeteges cirkusszal zárták a bolondozás hetét a Vackor Óvoda és Bölcsődében, s az apróságoknak csak hármat kellett aludniuk, hétfőn máris újabb móka várt rájuk: a farsangi mulatság, szerdán pedig a kiszebáb égetés.

Alig győzték kivárni az ovisok és bölcsisek, hogy végre magukra ölthessék a jelmezeiket, hiszen melyik kislány ne szeretne – ha csak pár órára is – hercegkisasszonnyá, pillangóvá, bájos méhecskévé, törékeny tündérré válni, s vajon melyik kisfiú ne bújna szívesen a hős lovag, a harcedzett katona, vagy éppen a pókember bőrébe? farsang-bohóc_03A kicsik örömére ez a perc is elérkezett a hétfői reggeli után: a gyerekek a csoportszobákban jelmezes kavalkádban táncoltak, játszottak, falatozták a szülők által készített finomabbnál-finomabb süteményeket, majd a nap fénypontjaként valamennyien igazi bohócokkal mókáztak, nótáztak a tornateremben.

kisze-égetés_08Bár a mögöttünk lévő hónapok ezúttal nem hoztak hosszú, fagyos telet, s bár a hiedelem szerint a farsangi időszak maskaráival is elijeszthető a zimankó, az intézmény apróságai hamvazó szerdán kiszebábot is égettek. A gyerekek ámulva követték a bábok lángra lobbanását és a téltemetés régi népszokása szerint mindenféle csörgő, zörgő eszközzel hangos zajt keltve – biztos, ami biztos – jó messzire elzavarták a telet.

farsang-bohóc_10 farsang-bohóc_04 farsang-bohóc_05 farsang-bohóc_06 farsang-bohóc_07 farsang-bohóc_08 farsang-bohóc_09kisze-égetés_07 kisze-égetés kisze-égetés_02 kisze-égetés_03 kisze-égetés_04 kisze-égetés_06

 

Megosztás