Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1nőklub-karácsonyMegalakulások óta harmadik alkalommal gyűltek össze karácsonyi kis ünnepségre a környei Nő Klub tagjai csütörtökön a Művelődési Házban, s nem is sejtették, hogy ezúttal elsőként őket ajándékozzák meg: szívhez szóló versekkel, karácsonyi énekekkel… meglepetésként azok a fiatal lányok, akik korábban tőlük kaptak ajándékot.

21nőklub-karácsonyArany kezűek és arany szívűek – a diákokat felkészítő Szarka Katalin pedagógus fogalmazott így az ünnepi összejövetelen, s nála kifejezőbben nem is lehet szavakba önteni a tagok emberségét, közös hitvallását.

A 2011 őszén alakult klub tagjait a kezdetekben „csupán” a közös érdeklődés, időtöltés kovácsolta össze, egy-két hónap elteltével pedig már Kovács Erzsi híres dalának gondolatai, amely mára a klub egyfajta himnuszává vált: adni, sokkal jobb, mint kapni. Adni, csak ez a szép… Adni, megváltást és álmot, hogy megszépüljön tőlünk a világ…

10nőklub-karácsonyA hölgyek három esztendeje szépítik meg szűkebb világukat, Környét kézműves remekeikkel, szívjóságukkal, miután eldöntötték, hogy szorgoskodásuk egyedi, csodaszép és üzletekben nem elérhető dísztárgyaikból vásárt szerveznek, a bevételt pedig jótékony célra fordítják.

Megszámlálhatatlan ünnepi dísz és ajándék készült el horgolva, kötve, festve, ragasztva, hajtogatva, tűzve az eltelt években karácsonyra, húsvétra és egyéb ünnepi alkalmakra. Az asszonyok megszámlálhatatlan órán keresztül készítették őket, tudva, hogy kétszeresen is örömet szereznek: azoknak, akik megvásárolják, a beérkező forintokból pedig szerényebb körülmények között élő embertársaiknak.

Párszáz forintonként gyűlt össze minden évben az az összeg, amiből „gazdálkodhattak”. A párszáz forintokból vált valóra egy görkorcsolyára vágyó kislány álma is 2012-ben, s jutott minden esztendőben családoknak, gyerekeknek, időseknek, betegeknek, rászorulóknak a szeretetből fakadó, a szeretet forintjaiból származó adományokból.

11nőklub-karácsonyCsütörtökön Németh Lajosné, a klub vezetője mesélt minderről annak a hat ifjú hölgynek, akiket idén szorgalmuk, jó tanulmányi eredményük jutalmaként és érdeklődésük okán fővárosi operaelőadásokra láttak vendégül, s karácsonyi programjukon is megajándékoztak.

A Nő Klub idén összességében majdnem 130 ezer forintot fordított jótékony célra: támogatták egy környei öt esztendős, a szülés közben kialakult oxigénhiányos állapot miatt károsodott kislány gyógykezeltetését, operabérleteket vásároltak diákok számára, akik útiköltségét is fedezték, s a plébániaház felújítási költségeihez is hozzájárultak.

A karácsonyi ünnepségükön pedig folytatódott az ajándékozás. A megajándékozottak közül időskora és betegsége miatt távol maradt Szendrei Mihályné és Balázs Sándorné, 18nőklub-karácsonyígy személyesen csak Schlégl Mihály vehette át az emléklapot, amely igazolja, hogy egy hónapig díjmentesen étkezhet az Idősek Otthonában. Ő könnyezve mondott köszönetet, s a tekintetek akkor is megteltek könnyel, amikor Halász-Becker Anita, az otthon szolgálatvezetője tolmácsolta Balázs Sándorné sorait: sajnos nem tudok a meghívásuknak eleget tenni, pedig nagyon szerettem volna Önöknek személyesen és egyénenként is köszönetet nyilvánítani… áldja meg Önöket az Isten a jótettükért és adjon maguknak és a családjuknak erőt, egészséget és hosszú életet!

2nőklub-karácsony27nőklub-karácsony 3nőklub-karácsony 4nőklub-karácsony 5nőklub-karácsony 6nőklub-karácsony 7nőklub-karácsony 8nőklub-karácsony 9nőklub-karácsony 12nőklub-karácsony 13nőklub-karácsony 14nőklub-karácsony 15nőklub-karácsony 16nőklub-karácsony 19nőklub-karácsony 20nőklub-karácsony 22nőklub-karácsony 23nőklub-karácsony 24nőklub-karácsony 25nőklub-karácsony26nőklub-karácsony

Megosztás