Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Környén évek óta hagyomány, hogy a Semmelweis napi ünnepség keretén belül az orvosi ellátásban résztvevők mellett a szociális ágazat munkatársait is köszöntik, s nem csupán az aktív, hanem a ma már nyugdíjas éveiket töltő kollégákat is. Az idei esemény rendhagyó módon átadási ünnepséggel kezdődött július 4-én, hiszen épp a napokban zárult le annak az épületnek a rekonstrukciója, melyben a Gyermekorvosi Rendelő, a Védőnői Szolgálat és a Körzeti Megbízotti Iroda található.  

Színes csempék és kedves csempematricák, hangulatos, játékos terek, és az ott dolgozók igényeit maximálisan figyelembe vevő praktikus, modern környezet fogadja az épületbe lépőt, hiszen – mint Beke László polgármester az ünnepségen hangsúlyozta – a felújítás során arra törekedtek, hogy a munkatársak mellett a különböző szolgáltatásokat igénybe vevő ellátottak, beteg és egészséges gyermekek számára a legszebb, leghasznosabb környezetet teremtsék meg. Ehhez nem kellett más, mint az odafigyelés, amivel apró dolgokból óriásit lehet alkotni – fogalmazott az ünnepségen, melyen – többek között – Nagy Enikő járási vezető védőnő, dr. Forrai Zsolt tatabányai rendőrkapitány, Ádám Katalin, a kivitelező T-Mátrix Kft. ügyvezetője és a tervező Straubinger János építészmérnök is részt vett.

A beruházás azért vált szükségessé, mert az épületben a Gyermekorvosi Rendelő váróján keresztül volt megközelíthető a Védőnői Szolgálat, így oda a szülők az egészséges csecsemőkkel a beteg gyermekek között közlekedve juthattak el. Mivel a Körzeti Megbízotti Iroda is az épületben működik, az önkormányzat számára egyértelmű volt a teljes körű rekonstrukció, melynek fontosságát jelzi, hogy bár első körben a közbeszerzési eljárásra a tervezett összeg majdnem kétszeres értékében érkeztek ajánlatok, a képviselők úgy határoztak, hogy megteremtik a szükséges forrásokat, és a lényegesen magasabb költségek ellenére is elvégeztetik a munkálatokat.

Az épület áttervezésénél fontos szempont volt, hogy formájában, színeiben illeszkedjen a szomszédos Polgármesteri Hivatalhoz, ez maradéktalanul meg is valósult. A 89,2 milliós összértékű beruházás során a kivitelező T-Mátrix Kft. a teljes épületet 15 cm-es külső hőszigeteléssel látta el, új tető héjazatot készítettek, és valamennyi nyílászárót kicserélték, a világítótesteket is LED-esek váltották fel. Megújult a fűtési, a vízvezeték és az elektromos rendszer. A polgármester kiemelte: a környei önkormányzat ezzel a rekonstrukcióval is igazolta azon törekvését, hogy az intézményeit érintő munkálatok során azok ne csak külsőségeikben, esztétikai megjelenésükben újuljanak meg, hanem a beruházás az energetikai korszerűsítést is tartalmazza.

 

Megosztás