Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Átadták a Samsung Chemical műanyag granulátumot gyártó üzemét kedden a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, az üzem 80 embernek ad munkát.

Az üzemben évente 20.000 tonna alapanyagot állítanak elő, amelyet különféle elektronikai és autóipari alkatrészekhez használnak fel – mondta el a megnyitón Baek Hwang, a Samsung Samsung Cheil Industries vezérigazgatója.

A dél-koreai vállalat három hektáros területet vásárolt a Tatabánya és Környe határában lévő ipari parkban, itt építette fel 7000 négyzetméteres üzemcsarnokát.

A beruházás értékét a vállalat nem közölte, de a területen felállított információs tábla szerint a gyár létesítését az Európai Unió és a magyar állam együttesen 224 millió forinttal támogatta.

A Samsung Magyarországon nyitotta első európai gyárát, azóta a kezdeti 10 millió dollárról 4,3 milliárd dollárra növelte itteni bevételét. A gödi, jászfényszarui és szigetszentmiklósi gyárak több ezer embernek adnak munkát – mondta el 2011 februárjában a Samsung Electronics európai elnöke, Seok Pil Kim (Szeok Pil Kim) a Samsung Forum 2011 budapesti megnyitóján. (MTI)

Megosztás