Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Egy Renault Kangooval gördült be szerda este a Közösségi és Tájház udvarára Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Beke László polgármester. Az autót az Ipari Park környei közigazgatási területén működő társaság ajándékozta a Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára.

A szervezet évzáró közgyűlésén Bene Zsolt elnöktől elhangzott, hogy több tekintetben is zsúfolt év áll a 38 tagot tömörítő egyesület mögött. Az idei túlszárnyalta a tavalyi esztendőt: megszaporodtak a káresetek, ott voltunk minden önkormányzati rendezvényen, melyen kérték, és az eszközbeszerzéseink is szépen realizálódtak. A legjobb példa erre az a gépjármű, melyet hamarosan hivatalosan is átveszünk – fogalmazott.

Az egyesület számára az egyik legfontosabb eszköz az autó, a tűzoltási, közbiztonsági, bűnmegelőzési feladataik ellátása és a járőrszolgálat biztosítása során évi 4 ezer kilométert tesznek meg kocsival Környén és a külterületeken.

Köszönöm a Bridgestonnak, hogy adóforintjaival olyan bevételhez juttatja a falut, amellyel tudjuk támogatni a civil szervezeteket. Bene Zsolt már érintette: nem tudtunk olyat kérni a gazdasági társaságtól, amit ne teljesítettek volna – ez már Beke László polgármestertől hangzott el, miután Topolcsik Melinda átadta az autó indítókulcsát az elnök számára. A kocsit a Bridgestone a tatabányai gyárában gyártott új, téli abroncsokkal is felszerelte, az önkormányzat pedig egy olyan menetrögzítő kamerával, amely egyszerre tíz órát tud rögzíteni, és álló helyzetben is üzemel, aminek kárelhárítási és bűnmegelőzési szempontból is évezheti majd hasznát az egyesület.

Az évzáró közgyűlés további részében a 2017-es évben végzett kiemelkedő egyesületi tevékenységének elismeréseként jutalomban részesült Murcsik Zsolt, Rózsa Máté, Virágh Dávid és Benedek Csenge Gizella.

Megosztás