Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Jó szívvel munkába!

A projekt azonosítószáma: TOP-3.1.1-16-K01-2017-00003
A kedvezményezett neve: Környe Község Önkormányzata
Elérhetősége: 2851 Környe, Alkotmány u. 2.
További tagok: Vértessomló Község Önkormányzata
A szerződött támogatás összege: 240.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt címe: Jó szívvel munkába!
Projekt helyszíne: Környe, Vértessomló
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.07.29.

A projekttel kapcsolatos további információ:

Környei Polgármesteri Hivatal Jegyző
Telefon: 34/573-100

A projekt tartalmának bemutatása:

Környe Község Önkormányzata, valamint Vértessomló Község Önkormányzata projektjének célja a két község belterületi részének összekötése kerékpáros létesítményekkel.

A tervezett kerékpáros létesítmény 3 szakaszra bontható:

Az első szakasz, amely a 8119 számú országos közúttal párhuzamos és a vasúti átjárótól a Tópart utcáig tart. A második szakasz, amely a 8119 számú országos közút (Velence- Csákvár-Tata összekötő út) – Tópart utca csomóponttól indul és a Rákóczi Ferenc utcán keresztül, a 81128 számú országos közúton (Somlói utcában) folytatódik a belterület határig tart. A harmadik szakasz az építendő önálló kerékpárút, amely a két település belterület határát köti össze. Az építendő kerékpárút a 81128 számú országos közút szelvényezés szerinti jobboldalán, azzal párhuzamosan fut.

Környe ipari parkja prosperáló gazdasági terület, amelyben rendkívül magas az igény a munkaerőre. A tervezett hivatásforgalmi kerékpárút megkönnyíti a várgesztesi és vértessomlói munkavállalók közlekedését, akik a Környe-Tata útvonalon érik el az ipari parkot.

A beruházás hozzájárul a fenntartható közlekedési módok közlekedési feltételeinek a javulásához. Az intézkedésben olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósulhatnak meg Környe és Vértessomló között, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a CO2 kibocsátás csökkentéséhez és az élhető, települési környezet megteremtéséhez.

Fontos célkitűzés a lakosság fizikai egészségi állapotának általános javulásának a rendszeres kerékpározással való elősegítése.

Megosztás