Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

166szivárvány20Mozgalmas évet zárnak a környei táncosok. Nehéz lenne mindazt felsorolni „dióhéjban”, ami velük történt 2014-ben. Nemcsak a néptáncoktatás beindításának 25 éves jubileumát, hanem a Szivárvány Táncegyüttes megalakulásának 20. évfordulóját is ünnepelték.

Bemutató foglalkozásokat, családi napot, szólótáncversenyt és jubileumi műsort rendeztek az alapítókkal és az aktív táncosokkal, iskolai és községi ünnepségeken, nemzetiségi rendezvényeken vettek részt – minden hónap bővelkedett programban. Részt vettek Ki-Mit-Tud-on, amelyen ezüstöt értek el mindkét korcsoporttal, de az oroszlányi Szent-Iván éji, a tardoskeddi Szent István-napi fesztivál és a kömlődi Perdülj ki! fesztivál sem maradt ki a régiós fellépések sorából. Szlovákiában táboroztak, Montenegróban két magyarországi csoporttal vettek részt a Bar-i nemzetközi fesztiválon, a Bosznia-Hercegovinai Prnjavorban pedig a 15 éves fesztivál történetében először képviseltek magyar színeket nagy sikerrel.

Az őszi jeles napok megünneplésén kívül új kezdeményezésként táncos műsorokat tekintettünk meg több alkalommal Budapesten és a Magyar Állami Népi Együttes nagysikerű Naplegenda c. előadását néztük meg közösen Tatabányán. Az év utolsó hónapja Mikulás, Luca napja a karácsony ünneplése és az év búcsúztatása jegyében telt el együtt, illetve csoportonként.
2015-ös év küszöbén tisztelettel megköszönöm támogatóinknak az anyagi és erkölcsi támogatást, a szülők, kollégák segítségét a sok program, fellépés lebonyolításában.

Köszönöm a legidősebb tanítványaim kitartó, áldozatos munkáját, az utánpótlás csoportok tagjainak féktelen lendületét, ragaszkodását, a sok aprótalpú kis ovis táncosom reményt adó lelkesedését!

Mindenkinek boldog, sikerekben gazdag, örömteli új esztendőt kívánok!

Környe 2014. december 30.
László Márta
néptánctanár, a Szivárvány Táncegyesület vezetője

Ballag már az esztendő,
vissza-visszanézve,
nyomában az öccse jő,
vígan fütyörészve.

Beéri az öreget
s válláról a terhet
legényesen leveszi,
pedig még csak gyermek.

Lépegetnek szótlanul
s mikor éjfél eljő,
férfiasan kezet fog
Múlttal a Jövendő.

(Kányádi Sándor)

Megosztás