Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

rbt

Majdnem hatezerötszázan követték figyelemmel az első környei Virtuális Főzőverseny fotóit a Művelődési Ház facebook oldalán május 2-án kora délutántól 5-én délig. Bár a Vándor Fakanálon 2009-es az első dátum, valójában az előző esztendőben indult útjára Süli Sándorné kezdeményezésére, s azóta a főzőverseny a hagyományos Családi Majális legnagyobb attrakciójává vált. Az idei évben a járványhelyzet miatt elmaradt a majális, a szervezők azonban Dörner István javaslatára gondoltak egy merészet: miért ne hirdethetné meg az önkormányzat az első, és a remények szerint egyben az utolsó virtuális főzőversenyt környei családok, háztartások részére?

A felhívásra a május 2-ai, déli határidőig pontosan 11 formáció juttatta el a kért négy darab fotót, tehát ezúttal nem az ízlelőbimbók döntöttek, hanem a külcsín, azaz a képekkel begyűjtött lájkok száma, ami a május 5-ei, déli határidőben pontosan 3 706 volt.

A legtöbb szavazatot,  1 049-et Barbara és Gabi, azaz Bublovicsné Rajeczky Gabriella és lánya gyűjtötte be, ők egy sok-sok fogásos ételsorral neveztek. A menü, amellyel elnyerték a Vándor Fakanál 2020-as szalagját: zöldborsós sertésragu leves, Viktor kedvence. Sertésjava gazdagon, zöldséges rizs, kakaós csiga, mogyorókrémes csiga, kenyérlángos díszítve, métereskalács torta, békebeli kifli és cipó, kis csibék, hattyú almából.

A második legtöbb, 621 lájkot a SüTeam, Szappanos Jánosné „Tavaszváró” Focacciája és tönköly kenyere kapta, 434 lájkkal végeztek a harmadik helyen a Kovászosok, azaz Matics Olivér és felesége, akik Főtt sonkával töltött burgonyagombócos bablevest készítettek kovászos rozsos kenyérrel és kovászos kakaós csigával.

Különdíjat nyertek el a Vita-Séfek legkreatívabb, leghumorosabb fotójukkal, a modellt „álló” kakasukkal, valamint Erl Zoltánné, aki egyedül készített el tekintélyes mennyiségű halászlevet és rántott halat, amiből a családi asztal mellett házhoz szállítva juttatott el nyolc 65 év feletti rokonnak, szomszédnak is.

A Vándor Fakanalat, a helyezettek ajándékait és a különdíjakat a nyertesek várhatóan az augusztus 20-ai Gulyásparti keretén belül vehetik át, amennyiben a rendezvény a járványhelyzet miatt elmarad, úgy egy későbbi időpontban, melyről mindenkit értesítenek a szervezők!

Valamennyi további nevezőnek, a BBQ Koronázatlan királyainak, a Gulyás King-nek, a Kodály Triónak, a Spilman családnak, a Sváblegénynek, és a #hanyerekfeleségülvesznek# csapatnak gratulálunk, találkozzunk jövő május 1-jén ismét a környei tó partján!

Megosztás