Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

erl-bartisA 2013. márciusi rendkívüli időjárási körülmények között tanúsított kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül „Bátorságért Érdemjelet” vehetett át kedden Bartis Gábor r. főtörzszászlós dr. Pintér Sándor belügyminisztertől. Az elismerésben országszerte 16-an részesültek, Komárom-Esztergom megyéből egyedül a környei körzeti megbízott.

Mint ismert, Környét március 15-ére virradó éjszaka a hóvihar teljesen elzárta a környező településektől, a faluból kivezető utakat lezárták. Bartis Gábor és Erl Attila, a község két körzeti megbízottja több mint 48 órán át, alvás és pihenés nélkül teljesített szolgálatot, tette a dolgát, túl a munkakörükből adódó feladatokon is. DSCF9434Munkabírásukkal, emberi példamutatásukkal erőt adtak a bajbajutottaknak és a mentésben résztvevőknek.

Bartis Gábor – ahogy fogalmazott – felemás érzésekkel vette át az érdemjelet, hiszen az oklevélen csak az ő neve olvasható, ám az elismerés és a köszönet nem csak neki, hanem a társának, Erl Attilának és a környeieknek is szól.

Megosztás