Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Először rendőrnek, majd önkormányzati dolgozónak adta ki magát a férfi, végül adománygyűjtés ürügyén csalt ki pénzt az idős nénitől. Trükkös tolvaj károsított meg egy idős asszonyt Tatabányán január 3-án. A férfi háza előtt szólította meg a nénit. Azt állította, hogy rendőr, melyet egy igazolvány felmutatásával erősített meg. Az ismeretlen azt is mondta, hogy az önkormányzattól hozott ajándékcsomagot, melyet a lakásban adna át neki. Az asszony jóhiszeműen beengedte otthonába a férfit, aki végül adománygyűjtés ürügyén csalt ki pénzt a nénitől. Az idős sértett csak akkor jött rá, hogy csalás áldozata lett, mikor a férfi már messze járt.

A rendőrség kéri, hogy az ehhez hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében ne engedjenek be idegent a lakásukba! Ajtónyitás előtt győződjenek meg róla, ki áll az ajtajuk előtt! A lakást, a kaput akkor is tartsák zárva, ha otthon tartózkodnak! Ha idegen próbál bejutni a lakásukba valamilyen ürüggyel, jegyezzék meg személyleírásukat, gépkocsijuk rendszámát. Értékeiket, pénzüket ne tartsák a lakásban! A trükkös tolvajok nagyon jól ismerik a jól bevált „rejtekhelyeket”. Ha pénzüket mégis otthon tartják, használjanak számkódos széfet, idegen előtt ne vegyék elő a félretett pénzüket!

Fontos tudni, hogy a rendőr magánlakásba csak meghatározott esetekben – például segélyhívás esetén, öngyilkosság megakadályozása céljából, közveszély, életet, testi épséget veszélyeztető veszély esetén – léphet be. Az egyenruhás rendőrt az egyenruhája és rendőrigazolványa, a civil ruhás nyomozót rendőrigazolványa igazolja, melyen a Rendőrség hivatásos állományú tagja feliraton túl az igazolvány alsó részén a név és rendfokozat, a baloldalon a rendőr arcképe szerepel. A jobb felső sarokban egy kör alakú hologram látható. Az igazolvány mellett fontos a rendőr azonosító jelvénye, melynek alján Minden esetben egy 5 jegyű számsor található, mely a rendőrség hivatásos állományú tagjának azonosítására szolgál. Kétség esetén hívja a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét!

Megosztás