Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Trükkös tolvajok áldozata lett egy idős tatabányai asszony május 22-én. Hiszékenységét több százezer forintja bánja. Idegeneket ne engedjünk be otthonainkba!

Főzés közben találta a tolvaj a nénit, miután a csengetésre kitárta az ajtót. Közben az idős hölgy már szaladt is a konyhába, nehogy kifusson a levese. A férfi az unokát kereste, mondván tartozik neki 10.000 forinttal. Majd előállt a már bevált trükkel. Egy 20.000-es bankót lobogtatott és kérte a nénit, váltsa fel. Az idős asszony ezzel sarkon fordult, egyenesen a szobaszekrényhez ment és spórolt pénzéből elővett kettő 10.000 forintost, a többit pedig az asztalra tette.

Ekkor ismét kopogtak a bejárati ajtón, a néni pedig az ismeretlen férfit magára hagyva ment, és ajtót nyitott. Egy ismeretlen személy állt előtte, aki szintén az unokára hivatkozott. Ő papírt és tollat kért, melyen meghagyhatja telefonszámát. Ezt követően a két férfi sietősen távozott, a néni pedig hiába kereste több százezer forintját, nem találta ott, ahová pár perccel korábban tette. A néni felhívta unokáját, aki azonnal rájött, hogy nagymamája tolvajok áldozata lett.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét az ilyen és hasonló esetek elkerülésére. A trükkösök tárháza szinte kimeríthetetlen. Szomjúság, nyugdíj-kiegészítés, segély folyósítása, nyeremények átadása, rokonnal megbeszélt adás-vétel, unokára való hivatkozás, vagy kölcsön. Egyre szélesebb a rossz szándékú emberek repertoárja, akik ilyen és ehhez hasonló történetekkel akarnak gyanútlan áldozataik lakásába bejutni, hogy aztán bizalmukba férkőzve és figyelmüket elterelve értékeket lopjanak el tőlük.

A rendőrség kéri az időseket, hogy idegeneket semmilyen körülmények között ne engedjenek be otthonaikba, még akkor se, ha családtagjukra hivatkoznak. Ilyen esetben, mielőtt az idegent beengednék, hívják fel a rokonukat, hogy megbizonyosodjanak róla, valóban megegyeztek-e a pénzátadásról!

A hivatalos ügyben eljárók rendelkeznek igazolvánnyal, ezt minden esetben kérjék el. A közszolgáltatók a díjbeszedést és visszafizetést átutalással rendezik. Szakembereik ritkán keresik fel a fogyasztókat, arról pedig előre értesítik a lakástulajdonosokat!

Megtakarított pénzüket ne vegyék elő idegenek előtt. Lehetőség szerint a pénzt ne egy helyen tárolják, inkább kisebb összegeket helyezzenek el a lakás különböző részein! A legbiztosabb azonban az, ha bankban gyűjtögetnek.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 

Megosztás