Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

November eleje az elhunyt szeretteinkre emlékezés napjai. Az ember ilyenkor kimegy a temetőbe gyertyát gyújt, koszorút visz. Egyre többen vannak azonban, akik otthon is mécseseket gyújtanak. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis nem kellő körültekintéssel használják a gyertyákat és a mécseseket.

A tűzesetek kiváltó oka legtöbb esetben a gyúlékony anyag közelében felejtett gyertya, mécses. A lángok könnyen átterjedhetnek a különböző textíliákra, függönyökre, asztalterítőkre, onnan pedig a lakás többi részére.

El tudjuk kerülni ezeket a tüzeket, ha körültekintően választjuk meg a gyertyák helyét. Minden esetben használjuk éghetetlen anyagból készült alátétet, stabil helyre állítsuk a mécseseket, gyertyákat, ahol nem dőlhetnek fel, nem eshetnek le. Ezekkel az egyszerű szabályokkal megakadályozhatjuk a tűz keletkezését.

Nem elég azonban otthon körültekintőnek lenni. A temetőkben is legalább ennyire szem előtt kell tartani a biztonságot, hiszen ősz vége felé egyre több a száraz levél, az ünnepek alatt nagyobb mennyiségben keletkezik növényi hulladék, melyet egy rosszul letett gyertya vagy mécses, egy el nem oltott gyufa pillanatok alatt lángra lobbanthat.

Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Megosztás