Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

mikulasmusor_11Ma nem Télapós mesét láthattok, hanem egy bolondos királyságba repítünk el benneteket. Ez a mi ajándékunk – köszöntötte az általános iskola alsó tagozatos diákjait kedd délelőtt a Művelődési Ház színháztermében Láng Éva, hiszen már évek óta hagyomány, hogy a színjátszó szakkörös kisdiákok december 6-ához kapcsolódóan mesejátékkal kedveskednek társaiknak.

Láng Éva és Odlerné Takács Zsuzsa felkészítők, no meg a kikiáltók, a komák, a király, a királylány, a komornák, az udvari bolond és a sörény görény már jó ideje izgatottan készült az előadásra, s jutalmuk nem is maradt el. A gyerekek együtt éltek a darabbal, kacagtak, ámultak, egy kislány a királylány színrelépésekor például hangosan felsóhajtott: milyen szép!

Méltán zsebelhették be tehát az előadás végén a vastapsot, majd maguk a szereplők is lekucorogtak a színpad szélén, várva, hogy megérkezzen a Télapó.

mikulasmusor_29A fehérszakállú bekopogtatásáig Ráczné Wiszt Vilma és Horti Károlyné azoknak a gyerekeknek gratulált és nyújtott át ajándékot, akik a legjobban szerepeltek az egészségvédelmi hónap alkalmából meghirdetett Ökoiskolai versenyen, melyre a diákok rajzokat és verseket készíthettek. Az ajándék színes ceruzákat, tollakat és füzeteket, melyek természetesen újrahasznosított anyagokból készültek, a környei önkormányzat támogatásával vásárolta meg az intézmény.

A legkisebbeknél a Szikra csapat, azaz Fúró Csenge, Kakuk Róza és Kutenics Regina bizonyult a legügyesebbnek. Második helyen végeztek a Fogharcosok, Gallyas Botond, Nyári Adrián Erik és Vizkeleti Gábor Kálmán, harmadik helyen a Gyümölcsharcosok, Horthy Balázs, Matics Bálint Tamás és Soós Ádám Balázs. A másodikosoknál Rajcsány Gréta és Bucsi Tímea vehette át az aranyérmes ajándékot, második lett a Reichnach Bálint, Borka Zsombor, Mosberger Martin és Schlepp Tamás, harmadik a Szloska Rebeka, Pokornyi Tímea és Schnaubl  Viktor összeállítású csapat. A harmadikosok között egy hölgynégyes, Kovács Zsófia, Domán Dóra, Budai-Kurcz Eszter és Sternhardt Réka végzett az élen, maguk mögé utasítva Szabó Bálintot és Lóczi Attilát. A negyedikesek eredményhirdetésénél hangos ovációban törtek ki a diákok, amikor kiderült, hogy Bencze Emese és Riezing Csongor lett az első. Ízelítő az alkalmi költőpáros alkalmi alkotásából: Ne dőlj be a reklámnak, Hallgasd meg a mamádat. Csoki, cukor, ez mind nem jó, Zöldség, gyümölcs, ez a nyerő. Büdös a hal és a fokhagyma? Fűszerezd jól, és edd meg ma! Hús is kell, de mértékkel, Erős légy, de ne hízz el!

A negyedikesek között második lett Matics Gergely, a harmadik helyen Váradi Kíra végzett. A felsősöknél a végzős mikulasmusor_47Hörömpöli Ádám egyedüli nevezőként „mindent vitt”, azaz magabiztosan szerezte meg valamennyi dobogós helyet.

Az eredményhirdetést követően a Télapó sejtelmesen még mindig váratott magára picit. Előreküldte két krampuszát, akiknek sikerült megénekeltetni az izgatott gyerekeket, s a nótaszó végül becsalogatta a várva várt fehérszakállút, az osztályok pedig versekkel, dalokkal hálálták meg a bőséges ajándékokat. Az egyik osztály semmit sem bízott a véletlenre, hiszen versében így fogalmazott: jöjj be, rakd le zsákodat! Csevegj velünk, jót pihenj! Mi könnyítünk terheden: hagyd itt, amit rejt a zsák, komótosan menj tovább!

Megosztás