Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Erdők-mezők dalos madárkája repülj a mi kedves óvodánkra. Kicsik voltunk, mikor idejöttünk, három évet tarisznyánkba tettünk. A három év sok-sok vidám napja kísér minket el az iskolába – olvasható az emlékbejegyzés abban az ajándék könyvben, melyet 51 ballagó kis ovis vett át június 13-án a Vackor Óvoda és Bölcsődében az évzáró, ballagási ünnepségen. A könyvekkel, okos békás tolltartóval és ceruzákkal a Környe Óvodás Gyermekeiért Alapítvány ajándékozta meg a kicsiket, hogy a mögöttük álló 3-4 esztendő szép emlékei mellett azokat is magukkal vigyék az iskolába.

Nagyon hamar elrepült ez a pár év, a pici kis bölcsődésekből egy-kettőre nagycsoportos, iskolába készülő óvodások lettetek. Az óvónénik „tyúkanyóként” óvtak, féltettek benneteket, sok szépre és jóra tanítottak titeket, sokat játszottak veletek – szóltak a búcsúgondolatok Pekár Zita óvodavezetőtől, aki azt kérte a kicsiktől, hogy gyakran látogassanak vissza, ők pedig az egyik versükben ígéretet is tettek: Jól éreztem magam én itt. Óvó nénik, dajka nénik, játékok és gyerekek, udvar, Isten veletek! Mit csináljak? Menni kell! Mi vár majd? Kudarc? Siker? Majd meglátjuk! Megígérem: visszajövök, elmesélem.

Az intézménybe szeptemberben várhatóan félszáz gyerkőc érkezik, így a hét óvodás és két bölcsődei csoportban összességében csaknem 190 apróságról gondoskodnak majd az óvodapedagógusok, dajkák.

Megosztás