Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

László Márta hét évvel ezelőtt hívta először közös családi napra a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptánc tanszakának diákjait, szüleiket, nagyszüleiket, s szombat délután ismét zsúfolásig megtelt az iskola tükrös terme és ebédlője.

A családi nap hagyományosan a nyílt félévi vizsgák időszakát zárja le, s a néptánc-pedagógus annyit elárult, hogy a közel száz táncos igencsak megérdemli a közös „mulatságot”, hiszen az eltelt napok során szépen teljesítettek, elégedett a vizsgaeredményekkel. Többet azonban nem mondhatott, hiszen a fiúk és lányok majd csak a félévi bizonyítványuk kézhezvételekor tudhatják meg, mennyire ropták ügyesen az érdeklődő anyukák, apukák előtt.

A kicsiket és nagyokat szombaton a bütykölde melegítette be: sorra készültek bőrből a tarsolyok, karkötők, virágok, s minthogy a farsang időszakát éljük, papírból a rémisztőbbnél-rémisztőbb busó maszkok. A programból természetesen a hajfonoda, a népi körjátékok sem hiányozhattak, de a hangulat akkor hágott igazán a tetőfokára, amikor a Kincső zenekar elkezdte húzni a talpalávalót, a diákok pedig – immár vizsgadrukk nélkül – adtak ízelítőt irigylésre méltó tánctudásukból.

Megosztás