Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Seeler 2Seeler Katalin alkotásaiból nyílik „Camino Hungaro” címmel fotókiállítás a magyarországi Szent Jakab zarándokútról a környei Művelődési Házban augusztus 26-án (péntek) 17 órakor. A tárlatot Jakab Erzsébet, a  József Attila Művelődési Ház igazgatója nyitja meg, majd Seeler Katalin tart előadást a zarándokútról.

A kiállítás szeptember 12-éig látogatható hétköznapokon 10 és 17 óra között, hétvégén rendezvények ideje alatt. Művelődési Ház Környe, Alkotmány út 1., telefon: 473-091, 30/646 2147.

A magyarországi Szent Jakab zarándoklat, Budapestről a 0 kilométertől indul, és Győr után Lébényben ér véget, ahol egy gyönyörű, román kori templom áll, amely Szent Jakabról kapta a nevét. Régen az Európa ezen részén átívelő zarándokút érintette Lébényt, így a falu fontos és nagyon szép Jakab-emlékhellyé vált.

Ezt, a közel 200 kilométeres Magyar utat mutatja be képein keresztül Seeler Katalin, s azt, milyen egy zarándok élete, mit kap az úttól: a tájak szépségét,  az emberek önzetlenségét, kedvességét, szeretetét.

jakab_ut

Megosztás