Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

pénzügyi-vet._08Idén ötödik alkalommal hirdette meg a Bank a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, mely során az általános iskolás diákok korosztályuknak, tudásuknak megfelelő szintű, a mindennapi pénzügyeket érintő játékos feladatokat kapnak. A középdöntőbe, melyet két online forduló előzött meg, két környei csapat is beverekedte magát.

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés pedagógusok és diákok részéről is a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő iránt. Mindezt jelzi, hogy idén másfélszer többen jelentkeztek, mint tavaly, összesen 272 település 435 iskolájából 1 667 csapat küldte el az online fordulók feladatainak megoldását, vagyis több mint 6 800 kisdiák mérte össze pénzügyi tudását országszerte.

pénzügyi-vet._05Az alsósoknak – a többi között – adott pénzügyi kifejezések felhasználásával kellett képregényt rajzolniuk, illetve plakátot tervezniük, míg a felsősök árfolyamtáblázatot készítettek. A két online forduló után a zsűri által kiválasztott 160 legjobb csapat nyolc régióban küzdött meg egymással a döntőbe jutásért. A Győrben, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye 5-5 legjobb csapatának részvételével rendezett középdöntőben két környei formáció is csillogó teljesítményt nyújtva képviselte a Kisfaludy Mihály Általános Iskolát, illetve szűkebb hazánkat.

pénzügyi-vet._02A 6.b osztály Csillámpénz elnevezésű csapata – Reichnach Lilla, Lengyel Renáta, Benkő Lili és Kaszap Nagy Sára – Sárköziné Kovács Mária felkészítésével II. helyezést ért el. Staudinger Ágota csillagai, az 1.a-s Bognár Lilla, Budai-Kurcz Eszter, Kaszap Nagy Emma, Kakuk Mihály és Sayah Hani a 4. helyen végzett, amely szintén kiváló eredmény, hiszen az apróságok nem csupán saját, hanem a náluk egy évvel idősebb korosztályú diákokkal közösen versengtek.

pénzügyi-vet._04pénzügyi-vet. pénzügyi-vet._03 pénzügyi-vet._09

Megosztás