Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Halottak napjához közeledve egyre nagyobb a forgalom a temetők környékén. Bár a Rendőrség már most megerősített szolgálattal vigyázza az emlékezni érkezőket, minden gépjárműnél nem lehetnek jelen a járőrök és a polgárőrök. Márpedig a bűnözőknek egy perc is elegendő, hogy az ablakot betörve kiemeljék az autóban hagyott táskát vagy más értéket, és elmeneküljenek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy semmilyen értéket ne hagyjanak az autóban jól látható helyen. Az sem megoldás, ha a táskákat egy kabáttal, vagy takaróval takarják le, az ugyanis szintén árulkodó jel lehet a gyakorlott tolvajoknak, így azokat tegyék a csomagtartóba, de a legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha magukkal viszik.

A gyalogosokra is fokozottan kell figyelni a temetők környékén. Sokan érkeznek tömegközlekedési eszközökkel, vagy gyalogosan. A járdák zsúfolásig teltek, így sokan az út mentén haladva jutnak el a bejárati kapukig. Az úton való áthaladásnál sem tartja be mindenki a KRESZ előírásait. Sokan nem sétálnak el a gyalogátkelőhelyig, a leparkolt gépjárműtől az úton szabálytalanul átkelve jutnak át az út másik felére veszélyeztetve ezzel maguk és mások biztonságát.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedés szabályainak megtartására figyelmezteti az állampolgárokat. A gépjárművezetők a szokottnál is legyenek körültekintőbbek, készüljenek fel a fokozott gyalogosforgalomra és a korai sötétedésre.

A közutakon is a szokásosnál nagyobb forgalom várható. Sokan utaznak el hozzátartozóik sírjához, hogy leróják kegyeletüket szeretteik előtt. Az ünnepre és az azt megelőző napokra a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is felkészült. A rendőrök a balesetek elkerülése érdekében fokozott közúti ellenőrzést tartanak. A temetők környékén a polgárőrökkel közösen segítik majd a közlekedést, ezért kérik, hogy az ott forgalmat irányító rendőrök, polgárőrök utasításait, valamint a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be.

KEM RFK

Megosztás