Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Egy arany- és két bronzérmet szereztek a környei diákok csapatversenyben a VII. Tricepsz Triatlon Váltón Tatabányán. Az évek óta egyre népszerűbb versenyen számos megyeszékhelyi, s több vidéki iskola is képviseltette magát, községünk diákjai pedig izgalmas küzdelmek során szerezték meg azt előkelő helyezéseket.

A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola négy csapattal, II-III-IV. korcsoportban érkezett szeptember 16-án a VII. Tricepsz Triatlon Váltó helyszínére, a tatabányai Sportuszoda és Gyémántfürdő területére.

Minden csapat három tagból állt, az első versenyző úszott, őt váltotta a kerékpáros, s végül a futók mérhették össze tudásukat. A második korcsoportos fiúk és lányok a tömegrajt után 100 métert úsztak, a kerékpárosokra 2 kilométer várt az enyhe emelkedővel és lejtővel nehezített pályán, majd a futónak 1 kilométert kellett teljesítenie a fürdő területén belül. A III-IV. korcsoportban emelkedtek a távok, a versenyzőkre 200 m úszás, 4 km kerékpározás és 2 km futás várt.

A rendkívül izgalmas versenyben a kicsiknél a 3. b-s Lengyel Renáta, Lóczi Boglárka és Nagy Lilla negyedik helyezést értek el, míg fiú osztálytársaik, Szemeti Laborc Gellért, Mucsi Ákos és Labossa Döme Bálint a dobogó harmadik fokára állhattak.

Szintén bronzérmet szerzett a nagyok versenyében a III. korcsoportos fiú együttes, melynek egy hölgy tagja is volt Benedek Csenge (6.a) személyében Virágh Dávid (5.a) és Holló János (6.b) mellett.

A IV. korcsoportban az ifjak roppant szoros versenyt vívtak, de végül sikerült felküzdeniük magukat a dobogó legfelső fokára. Az aranyérmes gárda: Weigert Ákos (7.a), Virágh Csaba (8.a), Bíró Ádám (7.b).

A kiváló eredményeket elérő fiatalok kísérői és felkészítői voltak: Pulayné Fekete Magdolna és Demeterné Slezák Éva.

 

Megosztás