Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

11. alkalommal hívta saláta partira október 11-én Szarka Katalin a Kisfaludy Mihály Általános Iskola diákjait, a gasztro megmérettetésre 12 formáció nevezett és várta izgatottan az ebédlő ajtajánál zsibongva, hogy mikor veselkedhetnek neki a vitaminbombák elkészítésének. A fiúk, lányok ezúttal is alaposan felkészültek, a különböző konyhai felszerelések mellett a gyümölcsök, zöldségek és húsos, egyéb hozzávalók széles palettáját sorakoztatták fel a sárgarépán, almán, körtén, barackon, szőlőn, ananászon, szilván, narancson, kukoricán, banánon, paradicsomon, paprikán, uborkán át a pudingig, tejfölig, egészen a granoláig…  

A gyerekek, mint minden évben, választhattak, hogy sós, vagy édes salátát kívánnak készíteni, s érdekes, hogy ezúttal kevesebben voksoltak az édes mellett, még úgy is, hogy sokan mindkét feladatot teljesítették.

Horváth Gyuláné, a zsűri elnöke ismét elégedetten állapíthatta meg, hogy a diákok összességében otthonosan mozognak az egészséges táplálkozás világában, s tehetik is, hiszen az iskola büféjében is minden megtalálható, ami finom és egészséges. A zsűri elnöke ezekből hagyományosan ízelítőt is készített: egy asztalt töltött meg mindenféle egészséges falattal, nasival, hogy a verseny végén ne csak a maguk készítette finomságokból falatozzanak a nevezők.

Gabi néni Pethő Alexandrával, Szász Alexandrával és Versegi Magdolnával ízlelte sorra a menüt, s bár pontokat nem osztott, csatlakozott hozzájuk Magyarits Katalin igazgató is, aki szinte valamennyi ételről elismerően szólt a „magánkóstolás” során, s érdeklődve hallgatta a diákoktól a hozzávalókat, az elkészítés mikéntjét.

Az eredményhirdetéskor kiderült, hogy azok sem távoznak üres kézzel, akik nem léphetnek a képzeletbeli dobogó egyik fokára sem, hiszen Gabi néni minden gyerkőcöt egy-egy cerbona szelettel, az iskola pedig süteménykiszúróval ajándékozott meg. Egy édesanya, Reichnach Teréz is gyarapította az ajándékok sorát, a második helyezettek az általa felajánlott ajándékcsomagot vehették át.

Édes kategóriában végül 24 ponttal a „Sali-Shake” végzett az élen, azaz Bognár Lilla, Kaszap Nagy Emma, Kovács Zsófia, Sternhardt Réka és Sternhardt Dalma. Egyetlen ponttal maradt le tőlük, s szerezte meg a második helyett a „Frissen Préselt Almalevelek”, tehát Reichnach Bálint, Rák Gergő és Mosberger Tamás, míg a harmadik helyet a „Konyhanindzsák” néven versenyző Balogh Lili, Lipót Hanna, Riezing Réka, Nagy Bíborka.

A sós saláták közül a zsűri 25 ponttal egy testvérpár, Pokornyi Tímea és Pokornyi Veronika, a „Húsos tészták” ételét sorolta a legelső helyre. Ebben a kategóriában két ponttal csúsztak a második helyre a „Tökkelütöttek”, ám Szűcs Balázst, Magyar Kornélt, Hamburger Istvánt és Galambos Leventét vigasztalhatta az az érzés, hogy a legkülönlegesebb „körítésért”, kínálásáért és tálalásért különdíjat vehettek át. A harmadik helyet az „Ananászok” csapat, a Hetzl Nóra, Zink Lilien, Kriskó Vanda alkotta trió szerezte meg.

Megosztás