Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2semmelweisSemmelweis napi ünnepségre érkeztek kedd délután a Közösségi és Tájházba orvosok, védőnők, asszisztensek, a szociális ágazat munkatársai, valamint egykori, ma már nyugdíjas éveiket töltő kollégáik. Beke László polgármester valamennyi környei nevében mondott számukra köszönetet a gyógyító, ápoló, gondozó és embert próbáló hivatásuk gyakorlásáért.

A környei önkormányzat évek óta Közegészségügyi Díjjal ismeri el mindazok munkáját, akik az egészségügyben végzett tevékenységükkel kiérdemelték a falu elismerését. 3semmelweisA díjat minden évben az augusztus 20-ai rendezvényen vehetik át az arra érdemesek, így a Semmelweis napi ünnepségen Beke László polgármester a környeiek nevében megfogalmazott köszönetnyilvánítás mellett – díjátadás helyett – hagyományosan virággal, vendéglátással várta kötetlen beszélgetésre az egészségügyi és szociális dolgozókat.

A polgármester köszöntőjében elhangzott, hogy a jelenlévők munkája a gyógyításból, a betegségek kezeléséből és a megelőzésből áll, ám bármennyire is fontos feladatot látnak el a prevenció területén, a hatékonysága sokszor meglehetősen alacsony, hiszen a legtöbben csak akkor fogadják meg az orvosi jó tanácsokat, amikor már baj van. A munkájuk eredménye is nehezen mérhető, pontosan megítélni talán akkor lehetne, ha egy esztendőn át senki sem végezné el az alapellátási feladatokat – fogalmazott Beke László. 4semmelweisKiemelte az ünnepeltek hivatástudatát és áldozatos munkavégzésüket, amely hétfőtől vasárnapig, napi 24 órás készenlétet igényel, majd valamennyiüknek egy erre az alkalomra készíttetett, Semmelweis Ignác, a betegek gyakori betegséghez való viszonyára is utaló gondolatát tartalmazó emléklapot nyújtott át: bármily fájdalmas, bármily nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere.

 

Megosztás