Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A kormány által visszavont veszélyhelyzet ellenére a koronavírus továbbra is jelen van, és veszélyt jelent. Emiatt továbbra is óvatosság és együttműködés szükséges mindenki részéről. A várótermi zsúfoltság és a felesleges személyes kontaktusok kerülése a jövőben is nélkülözhetetlen. Az elmúlt 3 hónap tapasztalataiból tanulva a biztonságot, és egy hatékonyabb betegellátást szem előtt tartva 2020. június 22-étől Környén egységesen átalakul a háziorvosi rendelések menete.

 

Receptírás:

A receptírás továbbra is kizárólag elektronikusan történik. Az elektronikus receptek könnyített patikai kiváltása jogszabály szerint továbbra is érvényben marad. A krónikus betegeknek továbbra sem kell a rendelőkben személyesen megjelenniük, ha rendszeresen szedett gyógyszereiket szeretnék felíratni.

Kérünk mindenkit, aki csak teheti, krónikus betegségeire szedett gyógyszerigényeit e-mailben küldjék el a rendelők hivatalos e-mail címeire:

Az 1. sz. Háziorvosi Rendelő (Dr. Bublovics Péter) e-mail címe: 1rendelokornye@gmail.com.

A Szent Rókus Rendelő (Dr. Árendás József) e-mail címe: szentrokuskornye@gmail.com.

Az e-mailen történő receptkérés előnye, hogy időt takarít meg és nem szükséges esetleg többször hívni telefonon a rendelőket. Az orvosi számítógépes program a receptírás megtörténte után a kérő e-mail címére automatikus választ küld a felírt készítmények tételes felsorolásával, így a receptkérő tudomást szerez a receptírás tényleges megtörténtéről.

Akinek nincs módja elektronikus levelet küldeni, az természetesen telefonon is kérheti a recept felírását, de erre kizárólag csak rendelési időben van mód és előfordulhat, hogy a megnövekedett telefonos forgalom miatt nehezebb a rendelőket elérni és többször kell próbálkozni. Ebben az esetben a receptfelírás tényéről nincs visszajelzés.

A receptigényeket természetesen igyekszünk teljesíteni, de kizárólag rendelési időben és a leterheltségtől függően.

Orvosi rendelések menete és munkarend:

A háziorvosi rendelőkben egységesen és kötelezően időpontra történő előjegyzés alapján fogadjuk a betegeket, időpontot csak rendelési időben adunk.

Soron kívüli betegellátás a heveny rosszullétet kivételével nincs!

A rendelések személyes betegvizsgálattal és távkonzultációval történnek. Az ellátási módot és az előjegyzési időpontot a kezelőorvos dönti el az időpontkérés során.

Az adminisztratív teendőt igénylő kéréseket csak rendelési időben, telefonon vagy e-mailben lehet kérni. Ezek a következők: igazolások, beutalók, közgyógyellátáshoz szükséges igazolás, NRSZH (4 oldalas) beutalók, táppénzes igazolások kiadása. Ezen dokumentumok átvételére előzetes egyeztetést követően (telefonon vagy email) a rendelések első fél órájában van lehetőség.

A korábban elrendelt vizsgálatok eredményeit személyes megjelenést nem igénylő távkonzultáció keretében értékeljük előzetes időpont egyeztetést követően.

Leleteket automatikusan nem értékelünk, és nem töltjük le az EESZT-ből.

Az előre egyeztetett telefonos konzultáció az orvosi mobilokon történik, minden más esetben rendelői vezetékes telefonszámot kell tárcsázni.

Dr. Árendás József: 06-20 942-4520, 473-093

Dr. Bublovics Péter 06-20 965-4373, 473-064

A megnövekedett telefonos forgalom és betegellátás rendje miatt szíves türelmüket kérjük, hosszabb tárcsázás (legalább 8-10 tárcsahang) és esetleg többszöri próbálkozás szükséges.

A rendelési idő szakaszai:

0-30 perc dokumentumok kiadása

30 perctől a rendelési idő első feléig: előzetesen egyeztetett kontrolok, jogosítvány stb.

rendelési idő második fele: aznapi előjegyzések

A betegellátás helye jogszabálynak megfelelően a háziorvosi rendelő. Lakcímen csak kivételesen és orvosszakmai szempontból indokolt esetben látunk el beteget. Kényelmi szempontból lakcímen betegellátásra nincsen mód!

Mindannyiunk közös érdekét szem előtt tartva kérjük és köszönjük a fentiek betartását!

Dr. Árendás József és Dr. Bublovics Péter

 

Megosztás