Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5táncévzáróHat csoport majdnem száz táncosa ropta az általános iskola művészeti tagozatának évzáró műsorában vasárnap a Művelődési Ház színpadán, s adtak ízelítőt abból, hogy milyen, amikor „Kicsi vagyok én”, amikor „Szivárvány születik”, s milyen „Táncban felnőni”.

A több mint egy órás műsor, a gyerekek és László Márta, valamint Keltai Gábor felkészítők ezúttal sem könnyítették meg a krónikás dolgát. Mert hiszen miként lehetne szavakkal kifejezni az est varázsát – például – a legkisebbek, az Aprók, Cseppek és Napraforgók még bátortalan, de annál bájosabb produkciójának hangulatát? Talán így: aprócskák, de cseppenként ügyesednek, válnak napraforgókká, majd Hétszínvirág-gá, hogy közösen fessenek szivárványt az égre, s nőjenek fel táncban…

18táncévzáróHát így születik a szivárvány: tánccal! Majd abban nő fel, s táncban, táncért él – legalábbis ezt érezhették mindazok, akik nézőkként is együtt dobbantak a szívveréssel, majd „ringatóztak” és dúdolták, hogy „Kicsi vagyok én”, mindaddig, amíg éjjel álmukban legényt nem láttak… Ej-haj silkenjáró, sarkonjáró Sári-Mári sudridom…

Az évzáró vizsga szivárványos sokszínűsége a táncosok és a tagozat mögött álló hónapokat is érzékeltette, hiszen László Márta – a teljesség igénye nélkül is – hosszan sorolta, mi mindennel dicsekedhetnek. 38táncévzáróAzzal például, hogy már a nyári szünet is mozgalmasan telt: az alsós táncosok a szlovákiai Tardoskedden táboroztak, a nagyok erdélyi körúton vettek részt. A Nemzetiségi és Sörfesztiválon három csoport mutatkozott be, majd a Remény Napján és a tardoskeddi Szent István napi fesztiválon is szerepeltek, s máris készülhettek a környei szüreti felvonulásra. Ősszel következett a Vegye-Vigye vásár, Liba és Márton nap, a legnagyobbaknak kapuvári edzőtáborozás, azt követően Advent, a Lucázás és természetesen a karácsonyi fellépés, amit az idei esztendőben farsangolás, jótékonysági bál, március 15-ei ünnepségeken, a közelmúltban pedig a Pünkösdi Vigasságokon és az Orbán Napján való részvétel követett. Áprilisban a Regionális Ki-Mit-Tud-on a nagyok és az alsós csoport is ezüst minősítést ért el, a megyei Gyermek Néptáncfesztiválon pedig a Hétszínvirág produkcióját a zsűri Kiemelt Arany minősítéssel értékelte.

„Dióhéjban ennyi”. Mozgalmas évet zárunk, de csak jelképesen, mert mi mindig mozgásban vagyunk… – zárta értékelését László Márta, egyben köszönetét fejezte ki valamennyi lelkes segítő és szülő számára.

41táncévzáróAz évzáró eseményen vehették át az alsósok között meghirdetett házi táncverseny legjobbjai is az ajándékaikat. Az elsősök között a lányoknál Linczmayer Laura végzett az élen, mögötte másodikként Szücs Anna és Soós Lili, harmadikként pedig Lopez Vega Emma. A fiúknál Lengyel Gergő bizonyult a legügyesebbnek, második lett Marosi Áron, harmadik Alapi Krisztián. Az egy évvel „öregebbek” korosztályában az ifjú hölgyek között Galgovics Borbála szerezte meg az első helyet, Bacher Zsófia lett a második, Fehér Kitti a harmadik. A fiatalembereknél Auer Róbert és Karnuts Ferenc osztozott a legelőkelőbb helyezésen, a másodiknak járó elismerést Mucsi Gergő érdemelte ki, míg a harmadik Búza Miklós lett.

A 3-4-5. osztályosok megmérettetésén a „Pünkösdi Királynő” címet is megszerző Nagy Lilla megőrizte tavalyi első helyét, második lett Labossa Luca, harmadik Csizmadia Leila. A fiúk mezőnyében Szántó Csongor produkcióit ítélte a legszínvonalasabbnak a zsűri, mögötte végzett másodikként Törös Szabolcs, a harmadik helyen pedig Végh Adrián és Mucsi Ákos.

 1táncévzáró 2táncévzáró 3táncévzáró 4táncévzáró 6táncévzáró 7táncévzáró 8táncévzáró 9táncévzáró 10táncévzáró 11táncévzáró 12táncévzáró 13táncévzáró 14táncévzáró 15táncévzáró 16táncévzáró 17táncévzáró 19táncévzáró 20táncévzáró 21táncévzáró 22táncévzáró 23táncévzáró 24táncévzáró 25táncévzáró 26táncévzáró 27táncévzáró 28táncévzáró 29táncévzáró 30táncévzáró 31táncévzáró 32táncévzáró 33táncévzáró 34táncévzáró 35táncévzáró 36táncévzáró 39táncévzáró 40táncévzáró 42táncévzáró 43táncévzáró 44táncévzáró 45táncévzáró 46táncévzáró 47táncévzáró 48táncévzáró 49táncévzáró 50táncévzáró 51táncévzáró 52táncévzáró 53táncévzáró 54táncévzáró 55táncévzáró 56táncévzáró 57táncévzáró 58táncévzáró 59táncévzáró 60táncévzáró 62táncévzáró 63táncévzáró 64táncévzáró 65táncévzáró 66táncévzáró 67táncévzáró 68táncévzáró 69táncévzáró 70táncévzáró 71táncévzáró 72táncévzáró 73táncévzáró 75táncévzáró 76táncévzáró 78táncévzáró 79táncévzáró 80táncévzáró 82táncévzáró 83táncévzáró 84táncévzáró

 

Megosztás