Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

11test-környebányaA környebányai Erdei Iskolában fogadta el csütörtök este a település 2016-os évi költségvetését a környei képviselő-testület. A rendhagyó helyszín aktualitását az adta, hogy a napokban zárult le az intézményt két területen érintő, összességében több mint 17 millió forint értékű felújítás.

Az eltelt időszakban megújult a húsz esztendeje működő környebányai Erdei Iskola. A rekonstrukció jelentős, majdnem 16 millió forintos értéket képviselő része a vizesblokk teljes felújítását jelentette: a belső átépítés során falakat is áthelyeztek, akadálymentes mosdót, mellékhelységet is kialakítottak, hogy kerekesszékkel közlekedő csoportok is látogathassák az iskolát. 3test-környebányaEnergetikai fejlesztésként a több mint 80 négyzetméteres alapterületű vizesblokkot az aljzat alatt, illetve az állmennyezet és a födém között is hőszigetelték, s új szellőzési rendszert építettek ki. Természetesen a padló és a falburkolat is megújult, kicserélték a régi nyílászárókat, bojlert, szanitereket, valamint a festés, mázolás sem maradt el.

Ezzel párhuzamosan 1,2 millió forint értékben a fűtési rendszert is felújították, valamennyi régi, öntöttvas radiátort korszerű lapradiátorokra cserélték és egy kondenzációs gázkazánt is vásároltak. Az intézmény egységes, esztétikus arculata érdekében valamennyi beltéri fa ajtót és fa falburkolatot azonos meleg színű festékkel mázolták le.

Ebben a megújult környezetben tartották csütörtök este testületi ülésüket a környei képviselők, akik elfogadták a falu idei évi költségvetési rendeletét. 9test-környebányaA falu büdzséjének bevételi előirányzatát 1 milliárd 622 millióban, míg a kiadásit 1 milliárd 162 millióban határozták meg. Beruházásra majdnem 189 milliót, felújításra 10 millióval kevesebbet terveztek, a tartalékkeret összege, amely tartalmazza a szülőföld programra lekötött, illetve a sportcsarnok építésére tartalékolt pénzösszeget, 460 millió forint.

A beruházások során szerepel – a többi között – egy önkormányzati csemetés kert kialakításához szükséges gépek, a háziorvosi és védőnői szolgálatnál a minimumfeltétel ellátásához szükséges eszközök, az erdei iskolánál konyhai berendezések, szárítógép és oktatási szemléltetőeszközök beszerzése. A bölcsődénél a homokozó betakarásához szükséges eszköz megvásárlásának forrását biztosítja a költségvetés. Az iskolánál két interaktív tábla szett, tornatermi szivacsok, zsámolyok, tantermi bútorok és technikai berendezések vásárlására kerül sor.

Útjavítást a Rózsa, a Hunyadi, a Nyugati utcában, a Rákóczi utca torkolatánál, Környebányán és Tagyospusztán terveznek, valamint várhatóan elkészül a Tó parti sétány második üteme. A gyermekorvosi rendelő teljes külső felújítása, valamint az iskolánál az eddig elmaradt nyílászárók és radiátorok cseréje valósulhat meg idén.

A sportpályán 40×60 méteres műfüves labdarúgópálya építését tervezik TAO támogatás igénybevételével, az MLSZ által megállapított, br. 68 millió forint értékben, melyhez az önkormányzat biztosítja a 20,5 milliós önrészt.

10test-környebánya8test-környebánya 1test-környebánya 2test-környebánya 4test-környebánya 5test-környebánya 6test-környebánya 7test-környebánya

 

Megosztás