Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

4polgárőr-elismerésKöszönetemet fejezem ki a június 27-én, Környén eltulajdonított nagy értékű BMX kerékpár megtalálásában a rendőrségnek nyújtott példamutató tevékenységéért. Polgárőr munkájához további sok sikert kívánok! – olvasható azon az emléklapon, melyet kedden vehetett át két ifjú polgárőr, Virágh Dávid és Rózsa Máté.

Bene Zsolt elnök kíséretében, a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyenruhájában – s talán kissé megilletődötten – érkezett a Polgármesteri Hivatalba Virágh Dávid és Rózsa Máté, 1polgárőr-elismeréshiszen a folyosón arról faggatták az elnököt, hogy nem lenne-e illendőbb a zubbonyt is felvenniük? A két fiatalember végül „megadta magát” a hőségnek és az ilyenkor elfogadott protokollnak, s már mosolyogva fogadta az emeleti tárgyalóteremben Farkas Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos köszönetnyilvánítását.

Amikor megtudtam, hogy polgárőrök segítségével tettest fogtunk, azonnal jeleztem a kapitány úrnak, hogy keressük meg a két fiatalt és személyesen fejezzük ki köszönetünket – fogalmazott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, mielőtt átnyújtotta az emléklapokat és ajándékcsomagokat, Dr. Forrai Zsolt r. ezredes, a tatabányai kapitányság vezetője pedig az ezüstözött Szent György emlékérmeket Dávid és Máté számára.

A köszönetnyilvánításhoz Beke László polgármester is csatlakozott ajándék vásárlási utalványokkal, „koruknak megfelelően” 10polgárőr-elismeréscsokoládéval, s ezekkel a gondolatokkal: én itt élek és látom, hogy a polgárőrök minden nap az utcákon vannak. Mindannyian tudjuk, a rendőrségi beszámolókban is szerepel, milyen fontos a közterületi jelenlét. Ezért is jó érzés látni az egyenruhás polgárőröket a faluban rendszeresen, hiszen a jelenlétüknek van egy bűnmegelőző szerepe is, s ha bűnelkövető elfogásában is tudnak segíteni, az már egy kicsit „non plus ultra” – fogalmazott, a kiváló szakmai irányítást is kiemelve, hiszen – mint mondta – valószínű, hogy a környei polgárőrség a megye legfiatalabb ilyen szervezete, de a munkájuk messze nem ezt tükrözi.

8polgárőr-elismerésVirágh Dávid és Rózsa Máté június 30-án délután, a faluban járőrözve ismert fel egy lopott BMX kerékpárt, melyet pár nappal korábban, a hajnali órákban tulajdonítottak el egy környei családi ház udvaráról. A két ifjú polgárőr azonnal értesítette a szolgálaton kívüli körzeti megbízottat és a kerékpár „használóját”, egy, a lopással alaposan gyanúsítható 14 éves környei fiút visszatartotta a rendőr kiérkezéséig. A körzeti megbízott szolgálatba helyezte magát és a tettest előállította a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A nyomozók a kerékpárt lefoglalták, és a 14 éves fiút – akinek sajnos nem ez volt ez első ilyen esete – gyanúsítottként hallgatták ki. A sértett már másnap, július 1-jén visszakapta nagy értékű kerékpárját a Tatabányai Rendőrkapitányságon.

3polgárőr-elismerés 5polgárőr-elismerés 6polgárőr-elismerés 7polgárőr-elismerés 9polgárőr-elismerés11polgárőr-elismerés

Megosztás