Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

9alapkőOrbán Viktor miniszterelnök és Franco Annunziato, a Bridgestone Europe elnök-vezérigazgatója közösen helyezte el pénteken a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. új, 110 ezer négyzetméteres gyárrészlegnek alapkövét a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. A 71,5 milliárd forintos óriásberuházás félezer munkahelyet teremt Környe közigazgatási területén és 2017-re megháromszorozza a világ legnagyobb gumiabroncsgyártójának hazai gyártókapacitását.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Franco Annunziato, a Bridgestone Europe Elnök-vezérigazgatója pénteken ünnepélyes keretek között helyezték el a Bridgestone új gyáregységének alapkövét a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, Környe közigazgatási területén.

1alapkőAz alapkőletételen – többek között – részt vett Karato Kenji, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, Tadamicsi Yamamoto, japán magyarországi nagykövete, Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, valamint Beke László, Környe polgármestere.

10alapkő„A magyar kormány elkötelezettsége, a már meglévő pozitív tapasztalataink, illetve a helyben elérhető, kiváló szaktudás egyaránt hozzájárult a döntésünkhöz” – nyilatkozta Franco Annunziato, Bridgestone Europe elnök-vezérigazgatója.

Az óriásberuházás elindulása, a magyar kormány és a Bridgestone között 2013. május 31-én aláírt, stratégiai együttműködési megállapodás megvalósulásának első mérföldköve.

A kormányzat, amely másod ízben kötött japán vállalattal ilyen szerződést, a Bridgestone beruházását kiemelt jelentőségű fejlesztésnek nyilvánította, és egyedi kormánydöntésen alapuló pénzügyi támogatásban is részesíti.

Karato Kenji, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója történelmi jelentőségűnek nevezte az együttműködési szerződést, és a beruházás elindulását, amelynek köszönhetően félezer új munkahely létesül az ipari park környei területén.

15alapkőBeke László, Környe polgármestere pohárköszöntőjében felidézte az öt évvel ezelőtti gyáravató ünnepséget, amikor a megjelenteket ezzel a közmondással köszöntötte: ahol a házam, ott a hazám.

Akkor azt kívántam, hogy ez a világcég valóban hazára találjon itt Magyarországon, az ipari parkunkban. Ma pedig velünk együtt élnek, dolgoznak és a gyáron keresztül számtalan kapocs köti össze országunkat, térségünket, településeinket a Bridgestone céggel – fogalmazott a polgármester. 21alapkőHangsúlyozta, hogy ezek a kapcsolatok az új gyár alapkőletételével még tovább erősödnek, s az alapokat, falakat építő köveket már jó ideje nem csupán a gazdasági tényezők, foglalkoztatási adatok tartják egyben és fogják szorosan össze, hanem a Bridgestone jelentős társadalmi szerepvállalásai, felelősségteljes viselkedése és gondoskodása, amelynek eredményeként mára valóban házat, hazát találtak a térségben.

Beke László köszöntőjében Bencsik János és Horváth Miklós személyét is kiemelte, akik annak idején Tatabánya és Környe településvezetőikként felismerték az erőt, amely egy megyeszékhely és egy község összefogásában rejlett, s amellyel az adottságokat hatványozottan érvényesítették a gazdasági növekedés érdekében.

18alapkőAz általuk megkezdett munka eredményének jelenlegi állomása is jelzi, hogy az együtt, egymásért, s egymással partnerként együttműködők közötti stratégiai megállapodás példaértékű eredményeket tud felmutatni – hangzott el a polgármestertől, aki zárásul azt kívánta, hogy az újabb gyáregység is váltsa be a hozzáfűzött reményeket, és az újabb sikeres beruházásra hosszú esztendők múltán is büszkén tekinthessenek vissza.

A Bridgestone 2012 októberében jelentette be a tatabányai gyár tervezett, 267 millió eurós kibővítését, a kivitelezési munkálatok augusztusban kezdődnek el. A beruházás nagyságrendjét jelzi, hogy a 11 hektáros területen fekvő új gyáregység négy éven belül várhatóan napi 18 ezer prémium minőségű gumiabroncsra – a jelenlegi 6500 darabos termelés közel háromszorosára – növeli a magyar Bridgestone gyár a kapacitását.

13alapkőAz építkezéssel párhuzamosan már idén nyáron megkezdődik a munkavállalók toborzása is: az új gyáregységben 505 új munkahely betöltésére várják a jelentkezőket. Az új munkahelyek 15%-át csak felsőfokú végzettséggel lehet majd betölteni, a többire pedig szakmunkásokat és betanított munkaerőt is keresnek.

 

Megosztás