Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A népdal akkor érték, ha minél többen éneklik – Kodály Zoltán gondolatának jegyében várta Szarka Katalin az iskola alsó tagozatos diákjait a már hagyományos népdaléneklési versenyre kedd délután. S már a mottó okán is igencsak értékes népdalok csendültek fel, hiszen 28 tanuló várta izgatottan, hogy sorra kerüljön.

Az is hagyomány, hogy a nemes versengés „bemelegítéseként” valamennyi nevező dalra fakad, s Katalin választása, az „Anyám, édesanyám elfeslett a csizmám” kezdetű népdal, remek döntésnek bizonyult, s csodálatosan hangzott a közel harminc gyerkőc előadásában. Ez a népdal egyébként úgy tűnik, kedvelt volt a gyerekek körében, hiszen többük repertoárjában „versenydalként” is szerepelt.

A fiúk, lányok két-két népdallal készültek: volt, aki egyedül állt társai és a Szarka Katalin, Staudinger Ágota és Csóra Miklósné alkotta zsűri elé, s voltak, akik 2-3-4 fős együttest alkottak, így az ítészek két kategóriában hirdették ki a helyezéseket.

Szóló kategóriában az első helyezést Nagy Lilla (4.b) nyerte el, s a zsűri két második helyet is megosztott Galgovics Borbála (2.a) és Lopez Vega Hamka Emma (1.a) tanulók között. A harmadik helyezett Benkő Lili Amarilla (4.b) lett.

Az együttes kategóriában a Kulcsár Krisztina és Jeszenovics Viktória (3.a) alkotta duó produkcióját ítélte a zsűri a legszínvonalasabbnak. Második helyre sorolta a Csizmadia Leila, Kovács Leila, Deák Dorina és Krupánszky Ramóna (3.a) együttest, míg a harmadik helyen a Bottyán Zsófia és Daróczi Vivien (2.oszt.) páros végzett.

 

Megosztás