Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

72óra_18Tizenöten vettek részt a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes ifjúsági akció keretein belül a Környén szervezett munkákban szombat délelőtt. A fiatalok egy része a református temetőben végzett környezetszépítési munkálatokat, egy másik csoport pedig a régi fogorvosi rendelőben nagyjából másfélezer könyvet rendszerezett.

A feladatok elosztása, helyszínek, találkozási pont ismertetése mellett ilyen tudnivalók voltak olvashatóak a közkedvelt közösségi portál „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű esemény rögzített bejegyzésénél: Mit adunk mi? Innivalót, szendvicset, csokit, sapkát. Mit hoztok ti? Magatokat, önzetlen munkakedvet, megfelelő ruhát. A virtuális térben Popovics Milán a környei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület ifjúsági tagjainak sorában „toborzott” sikerrel, s Nagy Péter református tiszteletes, az akció megyei koordinátora hívó szavára is érkeztek szombat délelőtt az önkéntesek, s nemcsak helyből, még Kecskédről is. 72óraÍgy alakult ki az a 15 fős csoport, amely kétfelé válva végezte a teendőket. A református temetőben a fiúkra környezetszépítés, burjánzó bokrok nyesése, kivágása, elszáradt növényzet eltávolítása, gereblyézés, tereprendezés várt, a lányok pedig Nagy Péterné tiszteletes asszony közreműködésével a temetőkert térképének adatait aktualizálták nyughelyek szerint.

72óra_14A régi fogorvosi rendelőben megközelítően 1 500 könyvet rendszerezett tartalom alapján négy fiatal. A könyveket Dr. Laub József (†), Környe díszpolgára hagyatékából ajánlotta fel az örökös májusban a Művelődési Háznak és a Könyvtárnak, s átmenetileg a rendelőben találtak új otthonra. A mostani tematikus rendezés segítségével januárban a remények szerint új gazdákra is lelhetnek, mivel a számtalan szépirodalmi műből, regényből, szakács- és útikönyvből, ismeretterjesztő kiadványból a Magyar Kultúra napjához kapcsolódóan vásárt tervez a Művelődési Ház.

72óra_02A katolikus, a református és az evangélikus egyház által közösen szervezett országos ifjúsági akció célja, hogy népszerűsítse az önkéntességet, és felhívja a figyelmet, hogy együtt, összefogva, nagy dolgokra vagyunk képesek, és sokat tehetünk környezetünkért, és másokért.
A 72 óra kompromisszum nélkül ökumenikus ifjúsági akció évről-évre nagyobb támogatást és népszerűséget kap: idén több ezer fiatal végez ezen a hétvégén országszerte, s végzett Környén is önkéntes munkát, amiért köszönet illeti a szorgos kezű résztvevőket és szervezőket!

72óra_0372óra_04 72óra_05 72óra_06 72óra_07 72óra_08 72óra_09 72óra_12 72óra_13 72óra_15 72óra_16 72óra_17

Megosztás