Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2020. január elsejétől jogszabály változása miatt az elektronikus receptekről a 14 év feletti betegek részére nem szükséges papír alapú receptet adni. Az elektronikus receptet mindenki csak személyesen, saját magara részére tudja kiváltani bármely gyógyszertárban személyi igazolvány és TAJ kártya bemutatása mellett. Másik személy részére ilyen módon a gyógyszertárakban receptkiadás nem lehetséges.

Ha valaki másik személy részére szeretne receptet kiváltani, ahhoz felírási igazolás kiadása szükséges (2020. 06. 30-ig ez a hagyományos orvosi vény.) Ezt idős, nehezen mozgó,  vagy mozgáskorlátozott személy részére, vagy aki kifejezetten kéri kiadjuk. Az EESZT-ben elektronikus meghatalmazás rögzítési lehetőség várható, a jogszabály megjelenése a közeljövőben várható. Ha érvénybe lép, akkor a meghatalmazással nem lesz szükség felírási igazolás kiadására ebben az esetben sem.

Jelen jogszabályi háttér miatt a gyógyászati segédeszközök (inkontinencia betétek, pelenkák, inzulinos tű, tesztcsík) nem írhatók elektronikus receptre, ezért erről normál receptet adunk, mert csak így lehet kiváltani őket.  (3 havi adag felírására van lehetőség.) Jogszabályi változás várható a későbbiekben az elektronikus receptre írhatóságukról.

Dr. Bublovics Péter

Megosztás