Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nyomtatványok

Környe kút-megszüntetés-kérelem-nyomtatvány

Környe- új kút-üzemeltetési eng kérelem-nyomtatvány

Környe-régi kút-fennmaradás-üzemeltetési eng-kérelem nyomtatvány

Környe-új kút-vízjogi engedélyeztetése helyi vízgad-hatósági jogkörben-kérelem-nyomtatvány

kerelem-iranyitott-egeteshez

télirezsicsökkentés-igénybejelentő-2018

Kérelem birtokvédelmi eljáráshoz

Szülőföld program

A környei képviselő-testület 2010-ben alkotta meg a „Szülőföld program”-ját, mellyel a környei gyermekeket, fiatalokat kívánja támogatni az önálló felnőttkor megkezdésében. Az önkormány

zat a környei szülők gyermekei számára egyszeri 500 ezer forint elkülönítését biztosítja, amennyiben azt igénylik a gyermek megszületésének tárgyévében. Igénylés esetén az alszámlán kezelt pénzhez a támogatott 18 éves kora után juthat hozzá, s a 31. születésnapjáig veheti fel. Az összeg otthonteremtésre, önkormányzati ösztöndíj támogatásra, s értelmi fogyatékos gyermekek támogatására használható fel, de kizáró körülmény, ha már nem áll fenn a környeiség, ha a támogatott 21 éves koráig nem rendelkezik legalább középfokú, vagy az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakmai végzettséggel, vagy ha nem a programban meghatározott célokra kívánja a részére elkülönített pénzt felhasználni.

Fontos, hogy a kérelemhez mellékelni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát.

A „Szülőföld program” részeként a Környén első lakást szerzők egymillió forint értékű támogatáshoz juthatnak. Az önkormányzati támogatás fele vissza nem térítendő, míg a fennmaradó félmillió kamatmentes kölcsön. Az önkormányzati rendelet és a kérelmek itt tölthetők le:

szülőföld-rendelet

szülőföld-kérelem

Első lakáshoz jutók támogatása – rendelet2017

Megosztás