Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szép számmal érkeztek a környei művelődési házba hétfőn az önkéntes véradók, ezúttal 59-en, s igen örvendetes, hogy nem csupán az idősebb korosztályban tudatosul: életet menthet. Mint Kissné Ágoston Éva védőnőtől megtudtuk, a faluban 130-140 főre tehető a stabil véradóbázis létszáma, amely a község lakosságához mérten igen jó arány.

Gyakran együtt érkezik a család, s az önkéntesek között akad, aki évente több alkalommal is részt vesz a Vöröskereszt által szervezett véradáson.

Ennek is köszönhető, hogy egyre nő a jubilálók száma, tavaly decemberben a tatabányai ünnepségen negyvenszeres véradásáért vehetett át emléklapot Beckl Gábor, Kolozsvári József és Gammer László, harmincszoros véradó Bede Csaba, Csikós Péter és Kugler János, s huszonötszörös Horváth Gyula, Oroszné Simon Mária és Virga József.

S örömteli, hogy egyre bővül az önkéntesek köre. Míg tavaly egész évben négy első véradót köszönthettek községünkben, addig hétfőn heten is „debütáltak”, köztük a fotón látható Puskás Renáta. S külön köszönet illeti Szűcs Krisztinát is, aki nem csupán visszatérő véradó, de lelkes toborzó is munkahelyén.

A Vöröskereszt legközelebb április 16-án, szintén délután fél 1 és fél 6 között várja a környei véradókat.

 

Megosztás