Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1hittantáborA tavaly először megszervezett hittantábor sikerén felbuzdulva idén is pályázott az egyházmegyénél Popovics Milán, mégpedig sikerrel. A pályázatnak és a környei önkormányzat odaadó segítségének köszönhetően több mint félszáz diák vette birtokba átmeneti háromnapos „hadiszállásaként” a környei Közösségi és Tájházat a múlt héten.

A környei, várgesztesi és vértessomlói hittanos diákokat a három egyházközség, valamint a környei Katolikus Karitasz és a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe további támogatásával invitálhatták a szervezők a díjtalan napközis táborba, a nyári szünet első napjait 53 gyermek fordította 3hittantáborhittanos ismeretei bővítésére, barátkozásra, kirándulásra, közös játékra, éneklésre és vetélkedésre.

Az első reggelen Tremmel Kata köszöntötte a táborozókat, majd egy cserkész – Tremmel Ákos – mozgatta meg a fiatalokat jó hangulatot teremtve a tájház udvarán. Délelőtt Dr. Kis József lelkipásztori kisegítő beszélgetett a gyerekekkel – a többi között – a templomi viselkedésről, később a gyereksereg Popovics Milán vezetésével elsétált a környei templomba, ahol a berendezésekről és a szentmise részeiről mesélt. A délutánt tartalmas vetélkedő töltötte ki, a csoportokat alkotó gyerekek készíthettek templom makettet, ügyességi feladatokat hajtottak végre, beszélgettek a szentekről és a szeretetről, memóriakártyáztak, puzzléztak, színeztek.

5hittantáborMásodik nap Székesfehérvárra utazott a hittantábor apraja-nagyja. Elsőként a püspöki palotába nyertek betekintést, ahol Spányi Antal püspökatya köszöntötte a vendégeket. A körbevezetés után az Egyházmegyei Múzeumban várták a környei tábozozókat egy kétórás múzeumpedagógiai foglalkozásra és tárlatvezetésre. Két csoportra bontva a gyerekek megismerkedhettek példaértékű szentekkel az interaktív foglalkozáson, feladatokat oldottak meg, bábukat öltöztettek. A székesegyház megtekintése után a fagyizás kitűnő programpontnak bizonyult. Végül utolsó állomásként a csapat útja a Koronás Parkba vezetett, ahol a gyerekek kipróbálhattak sok-sok játszótéri játékot, kedvükre szórakozhattak az újépítésű komplexumban. Fél 4-kor fáradtan, de csillogó szemmel és sugárzó arccal szálltak le a buszról a kirándulók.

22hittantáborA tábor utolsó napja is élménydúsan telt. Délelőtt Steiner Tímea vértessomlói hittanár irányításával vetélkedtek a csoportok az előző két nap ismereteiből a Legyen Ön is milliomos! kvízjátékhoz hasonlóan. Majd a tópartra lesétálva Kisné Ágoston Éva métázni tanította a fiatalokat. Kegyes volt az időjárás a táborozókhoz, így a várva várt akadályversenyre is sor kerülhetett a játszótér környékén. A diákok délután szentmisén vettek részt, Sándor atya prédikációjában kiemelte, milyen jó a gyerekeknek, hogy van alkalmuk a barátkozásra. 13hittantáborA táborzáró értékelésnél a fiatalok változatos programmegnevezéssel is bizonyították, hogy milyen jól érezték magukat e három napon. Az eredményhirdetés után minden táborozó nyereménnyel és egyáltalán nem utolsó sorban sok-sok élménnyel és azzal a reménnyel tért haza, hogy jövőre ismét találkoznak.

A szervezők hálásan köszönik a segítők, Budaházi Jánosné, Debity Gyuláné, Krüpl Jánosné, Pfiszterer Alexandra, Kisné Ágoston Éva, Áncsák Lilla, Rostás Zsuzsanna és Hartman Alex áldozatos munkáját!

2hittantábor4hittantábor 6hittantábor 7hittantábor 8hittantábor 9hittantábor 10hittantábor 11hittantábor 12hittantábor 14hittantábor 15hittantábor 16hittantábor 17hittantábor 18hittantábor 19hittantábor 20hittantábor 21hittantábor 23hittantábor24hittantábor

Megosztás